Sport

Gól nélküli döntetlen az el Clásicón

Nem született gól a címvédő és éllovas FC Barcelona és a Real Madrid mérkőzésén, a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt szuperrangadón.

Gól nélküli döntetlen az el Clásicón
Antoine Griezmann (b) és Sergio Ramos harca a labdáért
Fotó: AFP/JOSE JORDAN

A statisztikák szerint mezőnyben enyhe katalán fölény mutatkozott - 54 százalékos labdabirtoklás -, kapura azonban a fővárosiak voltak veszélyesebbek: 16 kísérletükkel szemben a hazaiaktól 9 próbálkozást láthatott a 93 és fél ezer néző.

Legutóbb 2002 novemberében, ugyancsak Barcelonában nem született gól a két együttes találkozóján. A La Ligában 72 barcelonai és ugyancsak 72 madridi siker mellett ez volt a 35. döntetlen.

A csapatkapitányok közül a madridi Sergio Ramos rekordot jelentő 43. El Clásicóján lépett pályára. Katalán részről Lionel Messi 42. alkalommal szerepelt a királyi gárda ellen, ezzel - négyes holtversenyben - második az örökranglistán.

Kapcsolódó írásaink

Óriási a tét a szezon első Clásicóján

ĀA Barcelona és a Real Madrid egyenlő ponttal áll a spanyol bajnoki tabellán, amelyik csapat nyer, lépéselőnyre tehet szert a bajnoki aranyéremért folytatott versenyfutásban