Sport

Elkezdődött a szavazás 2019 legjobb sportolóira

Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 62. alkalommal voksolhatnak.

Elkezdődött a szavazás 2019 legjobb sportolóira
Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira
Fotó: Facebook / Magyar Sportújságír

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hétfőn az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze.

A fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját ezúttal is a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze. Változás, hogy most ebben a négy kategóriában nem az MSÚSZ-tagok szavazása dönt, hanem a MPB-által felkért szakemberek, szakírók voksolnak.

Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig MSÚSZ elnökség ajánlására a MOB vezetősége választja meg.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján december 23-tól, hétfőtől voksolhatnak az MSÚSZ és az MLSZ által felkért szakmai zsűri 10-es listájára a szurkolók, így kialakul a legjobb három mezőnye, de az eddigiektől eltérően a győztest a szakmai zsűri választja ki, átvéve a FIFA Puskás-díj odaítélésének az idén bevezetett gyakorlatát.

Újdonság az is, hogy két új kategóriában - az Év e-sportolója és az Év szabadidős sporteseménye - is győztest hirdetnek. Az MSÚSZ felhívással fordul az e-sport szereplőihez (a szövetséghez, a szakosztályokhoz, a versenyzőkhöz), valamint a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020. január 2-án, csütörtökön 12 óráig küldjenek rövid indoklást, hogy mely sportolót, illetve eseményt jelölik az Év legjobbja címre. A beérkezett pályázatok alapján e két kategóriában az MSÚSZ elnöksége dönt a győztesekről, akik az első, kísérleti évben a gála beharangozó sajtótájékoztatóján 2020. január 6-án, hétfőn 11 órakor a Nemzeti Színházban kapják meg a díjat.

Ugyanekkor az említett két kategória győztesének kihirdetése mellett sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója 2019 Gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2020. január 16-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom