Sport

A nagy tét motiválja a magyar bajnokot

Labdarúgás. A Ludogorec döntetlennel, a vendég Ferencváros csak győzelemmel juthat tovább az Európa-ligában

Talán nem is bravúrra, hanem kisebb csodára lenne szüksége a Ferencvárosnak ma este (21 óra, tv: Sport1), hogy visszavágjon a Ludogorecnek a hazai 3–0-ás verségért, s ezzel kiharcolja a továbbjutást a labdarúgó Európa-liga csoportköréből.

A nagy tét motiválja a magyar bajnokot
A 31 éves brazil Isael da Silva góllal segítheti a Ferencvárost
Fotó: Fradi.hu

Történelmi tett előtt a Ferencváros, amely a magyar együttesek közül elsőként továbbjuthat csoportjából az európai kupasorozatokban, de ehhez igenben kellene legyőznie a bolgár bajnokot. Ez ugyan júliusban már a Bajnokok Ligája selejtezőjében sikerült – Sigérék 3–2-re nyertek Razgradban – , de az edzőváltás óta jelentősen javult a Ludogorec játéka, 31 mérkőzésen csak kétszer kapott ki, mindkétszer a spanyol Espanyoltól, amely már csoportelsőként továbbjutott a négyesből az El-ben.

„A Ludogorec a favorit, de a nyári BL-selejtezőn is az volt, mégis legyőztük – mondta Szergej Rebrov a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – A csütörtöki esti mérkőzés is 0–0-ról indul. Fontos, hogy a győzelmi kényszer ellenére megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a védekezés és a támadás között. A saját futballunkra kell koncentrálnunk és mindent megtenni azért, hogy elérjük a célunkat. Ehhez győznünk kell, de ez nem helyez nyomást a játékosok vállára, ellenkezőleg: motiválja őket. A lehetőség adott a továbbjutásra, küzdenünk kell érte.”

Az egyre jobb formába kerülő brazil Isael, az FTC támadója szerint nagy a tét: „Szerintem nem hátrány, hogy a két csapat ebben a szezonban többször is találkozott már, ám az előző egymás elleni meccseket el kell felejteni. A nagy tét miatt is teljesen más mérkőzés vár az együttesekre, pedig az ellenfelek mostanra jól kiismerték egymást.”

Kapcsolódó írásaink