Sport

A City páholyból nézi a többieket

Labdarúgás. A zárófordulóban még két csapat továbbjuthat

Mindössze két kiadó hely marad szerdára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, erre öt csapat pályázik. A legkülönlegesebb a helyzet C csoportban, ahol még a most a negyedik helyen álló Atalantának is van esélye arra, hogy bekerüljön a nyolcaddöntő mezőnyébe.

Ebben a négyesben a Manchester City már páholyban van, számára nincs tétje a zágrábi mérkőzésnek. Pep Guardiola emiatt nem is erőlteti a könnyebben sérült játékosai szereplését – a keret nélkülük is erős. A horvát bajnok Dinamo, ha nyerne, továbbjuthatna, de nem a saját kezében van a sorsa: csak akkor tud továbbmenni, ha kettővel több pontot gyűjt, mint a Sahtar. Az ukránok az olasz Atalantát fogadják, amely pocsékul kezdett a sorozatban, de ha nyerne Harkovban, már csak azt kellene kiszurkolnia, hogy a City komolyan vegye a maga meccsét, s ne kapjon ki a Maksimir Stadionban. A bergamói csapat szezonbeli legjobb formáját futja, a legutóbbinapokban háromból hármat nyert. „Papu” Gomez, az olasz csapat kapitánya azt mondta, ezt a meccset úgy kezelik, mintha BL-döntőt játszanának. Azt is hozzátette, kicsit hideg lesz, de csak néhány fokkal kevesebb, mint Bergamóban.

A másik kiadó helyre az AtléticoMadrid és a Bayer Leverkusen pályázik. A spanyolok vitathatatlanul kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen egy ponttal vezetnek, ha otthon megverik a Lokomotiv Moszkvát, versenyben maradnak. A német csapat a Juventust fogadja,ez nehezebb feladat. A Leverkusennél elsősorban Cristiano Ronaldótól tartanak, aki egyetlen más ország csapatainak sem lőtt annyi gólt a BL-ben, mint a németeknek: huszonhetet. A nagyságrendeket érzékeltetendő: a második helyen az olaszok állnak tizennyolccal, harmadikok és negyedikek a franciák és az angolok, egyaránt tizenkettővel. w

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, szerdai mérkőzések

A csoport: Paris Saint-Germain–Galatasaray, FC Bruges–Real Madrid (mindkettő 21.00).
A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 13 pont, 2. Real Madrid 8 (mindkettő továbbjutott), 3. FC Bruges 3, 4. Galatasaray 2.

B csoport: Bayern München–Tottenham, Olympiakosz–Crvena zvezda (mindkettő 21.00).
A csoport állása: 1. Bayern München 15 pont, 2. Tottenham Hotspur 10 (mindkettő továbbjutott), 3. Crvena zvezda 3, 4. Olympiakosz Pireusz 1.

C csoport: Dinamo Zagreb–M. City, Sahtar Donyeck–Atalanta (mindkettő 18.55).
A csoport állása: 1. ManchesterCity 11 (csoportelsőként továbbjutott), 2. Sahtar Donyeck 6, 3. Dinamo Zagreb 5, 4. Atalanta 4.

D csoport: Bayer Leverkusen–Juventus, Atlético Madrid–Lokomotiv Moszkva (mindkettő 21.00).
A csoport állása: 1. Juventus 13 pont (csoportelsőként továbbjutott), 2. Atlético Madrid 7, 3. Bayer Leverkusen 6, 4. Lokomotiv Moszkva 3.

Megmenekült a Liverpool

Tizenöt éve nem játszottak a Bajnokok Ligájában olyan gól nélküli első félidőt, amelyen annyi kapura lövés lett volna, mint Salzburgban. A Szoboszlai Dominikkal felálló RB Salzburg és a Liverpool párharca az 56. és az 57. percben dőlt el, amikor Naby Keita és Mohamed Salah is gólt szerzett az addig jól védő osztrák kapus, Stankovic hibájából (0–2). Az E csoport másik találkozóján a Napoli 4–0-ra verte a Genket. A Liverpool és a Napoli továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a Salzburg az Európa-ligában folytathatja.
(AD)