Sport

Könnyű győzelem után négygólos vereség

Kézilabda. A sokat hibázó magyar válogatott a rajtnál kapott hátrányt nem tudta ledolgozni a spanyolok ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 39–15-re legyőzte Kazahsztán csapatát, majd 29–25-re kikapott Spanyolországtól a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A mai szünnap után csapatunk kedden Montenegró ellen javíthat.

A magyar válogatott saját kárából sem tanult… Játékosaink a hiába fogadkoztak, hogy nagyon odafigyelnek a kezdésre a második meccsükön, mert a Kazahsztán elleni nyitó mérkőzésükön sem sikerült a rajt. Az első félidőt 2–3-mal, a másodikat 0–3-mal kezdték Kovacsicsék, utána azonban természetesen tudtak javítani a gyenge képességű kazahok ellen, s végül 24 góllal nyertek. A spanyolok is remekül kezdtek, meglepetésre 15 góllal legyőzték a románokat.

„Én mindig azt mondom, hogy a spanyol válogatott nagyon veszélyes, amelyet nem szabad lebecsülni ­– nyilatkozta Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Bízom azonban a sikerben, mert az elmúlt években a magyar stílus jól érvényesült a spanyolok ellen, a tavalyi Eb-n 32–26-ra nyertünk”.

Penáék azonban nagyon jól felkészültek, s gyors és pontos játékukkal nem hagyták érvényesülni a magyar stílust, sőt a kezdés után állva hagyták csapatunkat, a hatodik percben már 4–0-ra vezettek. Szinte minden támadásból gólt szereztek, a 23. percben Rasmussen már harmadszor cserélt kapust, de Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes is csak egyet-egyet védett, s így a szünetben a spanyolok öttel vezettek. A második félidőben Bíró aztán bravúrosan védett, viszont kulcsjátékosaink továbbra is gyengélkedtek Háfra Noémi kettő, Klujber Katrin egy gólt dobott, Kovács Anna két büntetőt kihagyott, s így hiba zárkóztunk fel két találatra, egyenlíteni nem sikerült. Igaz, 15 eladott labdával csak veszíteni lehet a világbajnokságon.

C csoport, 1. forduló: Magyarország–Kazahsztán 39–15 (22–8), Spanyolország–Románia 31–16 (16–9), Montenegró–Szenegál 29–25 (14–15). 2. forduló: Spanyolország–Magyarország 29–25 (18–13), Montenegró–Kazahsztán 30–21 (13–11), Románia–Szenegál 29–24 (15–12).

Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, A csoport: Szeged–Zagreb 33–23. B csoport: Vardar–Veszprém 29–38.

Kapcsolódó írásaink