Sport

Babos Tímea Floridában kezdi el a felkészülést

Tenisz. Három számban indulna az olimpián a páros világbajnok

Az idei teniszszezon végén, néhány nappal az előtt, hogy edzőjével megkezdené a jövő évi felkészülést Floridában, sajtótájékoztatót tartott Babos Tímea. A párosban az idén harmadszor WTA–világbajnok teniszező lapunk és más médiumok kérdéseire is válaszolt.

Babos Tímea Floridában kezdi el a felkészülést
A harmadik olimpiájára készül a 26 éves soproni teniszező
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

– Hogyan találtak egymásra az amerikai Michael Joyce–szal, Marija Sarapova korábbi trénerével?

– Megtudtam, hogy szabad, és írtam neki egy SMS–t, hogy elvállalna–e. Már a francia bajnokság végén, a páros győzelemkor velem volt. Először csak a füves szezonra gondoltunk, ő nem nagyon akart utazni, de hamar megtaláltuk a hangot. Sokat segít azóta is.

– Párosban világranglista harmadik, egyéniben is százon belülre került. Milyen évet vár?

– Szeretnénk Kristina Mladenoviccsal jövőre is közösen indulni, sőt, ha a versenynaptár engedi, párosban együtt is edzeni. Eddig ezt nem tudtuk megoldani, csak a vb előtt. Hogy továbbra is együtt maradunk, azt már a győztes meccs után a padon eldöntöttük. A magánéletben is jól kijövünk egymással, a múlt héten meglátogattam Párizsban, elmentünk a Disney–be is. Az egyest sem hagyom abba, mert nem szeretnék csak páros játékos lenni.

– Hány számban akar indulni a     tokiói olimpián?

– A teniszben nem konkrét kvalifikáció van, hanem a ranglista dönt, ezért aztán az év elején jól kell játszanom. Ez lehet a harmadik olimpiám, szeretnék mind a három számban indulni, vegyesben Fucsovics Marcival. Párosban, ha a top tízbe kerülök, akkor választhatok párt magamnak. Mindenképp olyan magyar teniszezőt szeretnék páromnak, aki alázattal, munkával áll mellém.

– Profi a csapatában tervez bővítést? Hiányzik még valaki, dietetikus, pszichológus?

– Jó kis csapat van mellettem, szerencsére a gyógytornászom egyben a kondiedzőm is. Szóval nekem most nem kérdés, kell–e más, lehetne–e jobb. Ami van, az a legjobb.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom