Sport

Luis Enrique visszaveszi a spanyol labdarúgó-válogatottat

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) kedden bejelentette, hogy a jövőben ismét Luis Enrique irányítja az Európa-bajnoki résztvevő válogatottat.

Luis Enrique visszaveszi a spanyol labdarúgó-válogatottat
Luis Enrique személyes okok miatt döntött a távozás mellett
Fotó: AFP/Cristina Quicler

A 49 éves szakembert a tavalyi, oroszországi világbajnokság után nevezték ki szakvezetőnek, de személyes okokra hivatkozva márciusban és júniusban sem ült le a nemzeti együttes kispadjára az Eb-selejtezőkön, majd később lemondott posztjáról lánya súlyos betegsége miatt. A kilencéves Xana augusztus végén elhunyt csontrákban.

Enrique távollétében, majd távozása után a nemzeti csapat vezetését Robert Moreno vette át. A korábbi segédedző tavasszal és nyáron mindhárom találkozóján győzelemre vezette a válogatottat, majd irányításával - immár hivatalosan is szövetségi kapitányként - hat meccsből négyszer nyert és két döntetlent játszott a csapat. Ezzel a spanyolok az F csoport élén zártak, öt ponttal Svédország előtt.

Moreno már szeptemberben úgy nyilatkozott: félreáll, ha Luis Enrique visszatérne a kispadra, kedden pedig Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke jelezte, Moreno maga jelentette be, hogy lemond a posztról.

Kapcsolódó írásaink