Sport

Horvátország ott lesz az Eb-n, Wales életben tartotta kijutási reményeit

A horvát labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte szombaton a szlovák csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat magyar érdekeltségű csoportjában, amelyből így elsőként jutott ki a kontinensviadalra.

Horvátország ott lesz az Eb-n, Wales életben tartotta kijutási reményeit
A horvát csapat második gólját szerző Petkovic (elöl) ünnepel a társakkal
Fotó: AFP/Denis Lovrovic

A horvát labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte szombaton a szlovák csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat magyar érdekeltségű csoportjában, amelyből így elsőként jutott ki a kontinensviadalra.

A fiumei találkozón a vendégek alaposan ráijesztettek a világbajnoki ezüstérmes együttesre, amely azonban a második félidőben még nagyobb nyomást gyakorolva könnyedén fordított.

Eb-selejtezők, E csoport, 9. játéknap:
Horvátország-Szlovákia 3-1 (0-1)
Gól: Vlasic (56.), Petkovic (60.), Perisic (74.), illetve Bozenik (32.)
Piros lap: Mak (66., Szlovákia)

Még élnek Wales reményei

A csoport másik szombati meccsén Wales kétgólos győzelmet aratott Azerbajdzsán vendégeként, sikerével pedig versenyben maradt a részvételt jelentő második helyért. A szigetországiak a begyűjtött három ponttal a szlovákokat megelőzve feljöttek a harmadik helyre, egyúttal hátrányuk egy pontra csökkent a második magyarokkal szemben.

Kedden a walesi-magyar mérkőzés győztese csoportmásodikként kijut a részben budapesti rendezésű Eb-re, döntetlen esetén viszont még a szlovákok is révbe érhetnek, ha a zárókörben hazai pályán legyőzik a sereghajtó azerieket.

A cardiffi döntetlen csak abban az esetben jelentene Eb-részvételt a magyarok számára, ha az azeriek meglepetésre legalább pontot szereznének Nagyszombatban.

Azerbajdzsán-Wales 0-2 (0-2)
Gól: Moore (10.), Wilson (34.)

A németek, a hollandok és az osztrákok is kijutottak

A horvátok mellett további három csapat, az osztrák, a holland és a német is kijutott az Eb-re a szombati napon

A németek simán, 4-0-ra verték a vendég fehéroroszokat, míg a hollandok Észak-Írországban elért gól nélküli döntetlennel váltak biztos résztvevővé. Ausztria hazai pályán a macedónok felett aratott 2-1-es diadallal jutott ki az Eb-re, amellyel egyben az is eldőlt, hogy a román csapat pótselejtezőt játszhat majd márciusban.

A németek kijutásával az is eldőlt, hogy ha magyarok is kivívják a részvételt, akkor a két csapat azonos négyesben szerepel majd az Eb-n. Ha ez kedden megvalósul, akkor a november 30-i csoportsorsoláson derül ki, melyik gárda játszhatja mindhárom meccsét hazai pályán. Amennyiben Marco Rossi együttese pótselejtezőre kényszerül, akkor a németek mindhárom alkalommal Münchenben lépnek pályára.

C csoport:

Észak-Írország - Hollandia 0-0

Németország-Fehéroroszország 4-0 (1-0)
Gól: Ginter (41.), Goretzka (49.), Kroos (55., 83.)

G csoport:

Izrael-Lengyelország 1-2 (0-1)
Gól: Dabbur (88.), illetve Krychowiak (4.), Piatek (54.)

Kapcsolódó írásaink