Sport

Revitalizálná a Csepel-sziget északi részét a tervezett, de most függőbe került stadionépítés

Debrecen befogadná az atlétikai vb-t

Szándéknyilatkozatot fogadott el tegnap a cívisváros közgyűlése, amelyben döntő többséggel elfogadták Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester előterjesztését arról, hogyha Budapesten nem épülne meg a Magyar Innováció Háza, akkor ezt befogadná Debrecen.

Miként abban is közreműködne, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adjon. Papp László emlékeztetett, a város az elmúlt húsz évben több mint ötven nagy versenyt, köztük világ- és Európa-bajnokságot rendezett sikeresen. Az atlétikai vb-vel kapcsolatos hír az is, hogy Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és testvére, Gyulai Márton, a vb-pályázat ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondták, nemcsak sportcentrum épülne a Csepel-sziget csücskén, de városrészi revitalizáció is zajlana és a terület később közösségi célokat is szolgálna. A lelátók majd elbontandó felső karéjára 95 fa ültetését tervezik. Az esemény várható hatásai kapcsán a 2017-es londoni vb-t említették, az esemény haszna átszámítva 60 milliárd forint volt, és egymilliárd tv-nézőt vonzott. Gyulaiék a főpolgármester megválasztása utáni napon levélben kértek időpontot Karácsony Gergelytől, aki még nem válaszolt, de a szerdai kormányülés után haladékot kért az atlétikai stadion építésével kapcsolatos döntésre azzal, hogy „fontos minden körülményt mérlegre tenni”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom