Sport

Nehéz csatát nyerni Moszkvában

Labdarúgó Európa-liga. Megnyugtató lehetne a CSZKA számára, ha gyorsan beveszi Dibusz Dénes kapuját az Európa-ligában

Megérkezett és már edzett is a Ferencváros az orosz fővárosban, ahol ma este a CSZKA Moszkva otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Két mérkőzés után mindkét csapat nyeretlen.

Nehéz csatát nyerni Moszkvában
Szergej Rebrov szerint megtévesztőek a nullapontos CSZKA Moszkva eddigi eredményei az Európa-ligában
Fotó: MH

Nehéz összecsapások várnak a Ferencvárosra: az Újpest elleni győztes szombati rangadó után ma a CSZKA Moszkva otthonában próbál pontot szerezni, vasárnap pedig bajnoki mérkőzésen a Fehérvár FC vendége lesz. Ráadásul a magyar bajnokcsapat támadójátéka visszaesett, jellemző, hogy győzelme ellenére a szurkolói kifütyülték a szombati rangadó után. „A derbi után maradt bennünk bizonyítási vágy. Biztos vagyok benne, hogy jobban fogunk játszani, persze mindannyian tudjuk, nem lesz egyszerű mérkőzés a moszkvai. Megpróbáljuk meglepni őket, és jó játékkal jó eredményt elérni” – nyilatkozta Botka Endre az FTC hátvédje a Fradi.hu oldalnak.

A sorsoláskor a csoport favoritjának tartott CSZKA előbb 5–1-re kikapott a Ludogorec vendégeként, majd otthon 2–0-ás vereséget szenvedett az Espanyoltól, így most az FTC elleni két mérkőzésen akar javítani. „Döntő lehet számunkra a Ferencváros elleni két meccs – nyilatkozta Viktor Goncsarenko, a CSZKA vezetőedzője. – A magyar együttesben sok a légiós, és a középpályát ukrán játékosok határozzák meg. A CSZKA nem kíméli majd magát, kezdeményezni fog, ha lehet, már az ellenfél térfelén. A célunk egy korai gól, mert annak nagyon fontos lélektani hatása lenne.”

Szergej Rebrov (képünkön) a moszkvai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ellenfelük nagyon intenzív futballt játszik, játékosai gyorsan szereznek labdát, erős a középpályájuk, és a szélsőik is hamar csatlakoznak a támadásokhoz. Ezért nagyon fontos, hogy egy pillanatra sem szabad kihagyni, mert máris góllal büntetnek, hiszen a csoportkörben nagyon erős csapatok vannak. 

H csoport: Ludogorec–Espanyol 18.55, CSZKA Moszkva–Ferencváros 18.55 (tv: Sport1).
Az állás három forduló után: 1. PFC Ludogorec 6, 2. Espanyol 4, 3. Ferencváros 1, 4. CSZKA Moszkva 0

Kapcsolódó írásaink

Alig dobogott a Fradi-szív

ĀLabdarúgás. Rebrov csapata kiábrándító játékkal szenvedett súlyos vereséget a Ludogorec ellen az Európa-liga csoportkörében, a Groupama Arénában