Sport

Már nem MOB-tag a volt elnök, Borkai Zsolt

Lezárt ügy

Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak – közölte a MOB csütörtökön az MTI-vel. „Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük” – áll a közleményben.

A korábbi MOB-elnök az utóbbi két évben a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként volt MOB-tag. Borkai Zsolt olimpiai járadékának esetleges megvonásával kapcsolatban a MOB tudatta, a jelen törvényi szabályozás alapján nekik nincs hatáskörük. Közismert, hogy a tornász az 1988-as szöuli olimpián nyert lólengésben aranyérmet. Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen tett közzé az interneten olyan képet és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom