Sport

Kizárhatják Oroszországot a nyári és a téli olimpiáról

Folytatódik a doppingbotrány

Csalások miatt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a nem megfelelő kategóriába sorolhatja az Orosz Doppingellenes Ügynökséget (RUSADA), amelynek vezetője, Jurij Ganusz szerint az orosz csapat nem tud egységesen részt venni a jövő évi olimpián, és meglátása szerint ez a sors vár rá a három év múlva esedékes téli ötkarikás játékokon is.

„Oroszország nem folytathatja tovább azokat a módszereit, amelyek még súlyosabbá tették a doppingbotrány okozta válságot. Le kell számolnunk azzal az elképzelésünkkel, hogy így próbálnak ránk nyomást gyakorolni. Oroszországnak a saját házában kell rendet tennie” – nyilatkozta Ganusz. A WADA azért indított újabb vizsgálatot, mert a moszkvai laboratórium év elején átadott elektronikus adatainak elemzése során manipulációt fedezett fel. Amennyiben ez beigazolódik, újabb szankciók bevezetésére kerülhet sor Oroszországgal szemben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom