Sport

Visszavágna a Veszprém

Kézilabda. Elkezdheti a pontszerzést a Ferencváros csapata a női Bajnokok Ligájában a horvát Podravka Koprivnica ellen – Győzni megy a címvédő Győr Ljubljanába

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójának rangadóját ma (17.30 óra, tv: Sport1) Veszprémben rendezik, ahol a magyar bajnokcsapat a címvédő északmacedón Vardar Szkopje együttesét fogadja.

Visszavágna a Veszprém
A svéd Andreas Nilsson egyike a Veszprém gólerős játékosainak
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Van törlesztenivalója a Veszprémnek, amely a júniusi BL-döntőben 27–24-re kikapott a korábban anyagi gondokkal küzdő Vardartól Kölnben. Az északmacedón csapat játékoskerete nyáron jelentősen átalakult ugyan, ennek ellenére három győzelemmel kezdett a BL-ben – legyőzte a Montpellier-t 31–33-ra, a Portót hazai pályán 32–27-re, majd 30–31-re a Motor Zaporizsját. A negyedik fordulóban azonban súlyos, 31–20-as vereséget szenvedett a Kiel­től, ezután menesztették David Pisonero vezetőedzőt, utódja az orosz Eduard Koksarov lett.

A négy fordulóban csak négy pontot szerző Veszprém, úgy látszik, kezd kilábalni a hullámvölgyből, ezért győzelmet vár csapatától a gólerős Dragan Gajic. „Mostanában jó meccseket játszottunk, és úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, miközben a Vardar kikapott a legutóbbi összecsapásán a Kieltől. Biztos, hogy úgy érkeznek ide, hogy megszerezzék a két pontot tőlünk, ahogyan tavaly is. Meg kell mutatnunk nekik, hogy ez a mi otthonunk, és nem hibázhatunk többet a sorozatban. Az előző találkozókon nyújtott jó teljesítménnyel, úgy gondolom, jó eredményt érhetünk el” – nyilatkozta a szlovén válogatott.

Könnyebb ellenfél vár a Szegedre az A csoportban, a négy fordulóban öt pontot szerző együttes a még nyeretlen horvát Zagreb vendége lesz vasárnap (17 óra, Sport1). Bánhidiék jó formájukat szerdán a Balatonfüred ellen is bizonyították, bajnoki mérkőzésen, nagy fölénnyel 41–22-re győztek.

A női BL-csoportkörében a két vereséggel kezdő Ferencváros ma délután (15 óra, Sport1) a horvát Podravka Koprivnica ellen javítana Érden. Jó hír a zöld-fehér szurkolóknak, hogy júniusi szülése után a rutinos Szucsánszki Zita elkezdte az edzéseket.

A címvédő Győri ETO a D csoportban folytathatja győzelmi sorozatát ma (19.30. Sport1) a Krim Ljubljana vendégeként.