Sport

Fájhat a feje a sérültek miatt Solskjærnek

Labdarúgás. A barcelonai politikai helyzet egyelőre nem teszi lehetővé, hogy ebben a hónapban megtartsák a szuperrangadót, ezért december 18-án rendezik az El Clásicót

A Premier League legnagyobb presztízscsatáját játsszák a hétvégén, amelyen az lenne a meglepetés, ha a Manchester United megszakítaná a vendég Liverpool győzelmi sorozatát. Spanyolországban eldőlt: a katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezik meg a Barcelona–Real Madrid rangadót.

Fájhat a feje a sérültek miatt Solskjærnek
Ole Gunnar Solskjær több kulcsemberére nem számíthat a rangadón
Fotó: AFP/Oli Scraff

A Manchester United és a Liverpool az angol klubfutball két, bajnoki címeket tekintve legeredményesebb csapata, rivalizálásukhoz fogható presztízscsata nincs még egy Premier League-ben. Még az Arsenal és a Tottenham híveinek egymás iránt érzett, közismerten magas hőfokú utálata sem ér fel ezzel. Most nincs azonos pozícióban a két csapat, de ettől még mindkét fél nagy izgalommal várja a meccset. A Liverpool egyelőre százszázalékos a szezonban angol csapatok ellen.

Győzelmi sorozattal zárta a legutóbbi bajnoki idényt is (noha, csak második lett a Manchester City mögött), s már a mostani szezonban is nyert nyolc bajnokit. Igaz, az utóbbi kettőt kicsit nehezen – de megnyerte. Ezzel szemben a hétvégén David de Geát és Paul Pogbát is nélkülöző United csak a tizenkettedik helyen áll a bajnokságban. (José Mourinho vezetésével jobb helyen állt tavaly, amikor menesztették a portugál szakvezetőt…) Ezért is ideges a belső légkör, ami, persze érthető, tekintve, hogy harminc éve nem kezdték ilyen rosszul a Vörös Ördögök a bajnokságot.

A pénteki sajtótájékoztatón a tavalyi év végén kinevezett norvég edző, Ole Gunnar Solskjær arról beszélt, hogy soha nem érezte, s most sem érzi, hogy számára túl nagy falat lenne a csapat irányítása. Ed Woodward az alelnök a napokban beszélt a leginkább vitatott kérdésekről, az átigazolási politikáról, valamint arról, hogy szerinte nem igaz az, hogy a futballhoz nem értő emberek ebben a faktorban túlságosan is beleszóljanak a klub életébe.

Megemlítette, hogy Solskjær továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát – alkalmasint ezzel kívánt reagálni azokra a pletykákra, mely szerint Massimiliano Allegri, aki mostanság éppen angolul tanul, hamarosan átveszi az irányítást.

Spanyolországban a Barcelona az Eibar, a Real Madrid pedig az RCD Mallorca vendége lesz a hátvégén, de nem ez a főtéma, hanem az El Clásico elhalasztása. Az pénteken biztossá vált, hogy október 26-án, az eredeti időpontban nem játsszák le a mérkőzést, és az is biztos, hogy a szabályok alapján január 17-ig, a spanyolul vueltának nevezett első kör befejezéséig pótolni kell. Végül a királyi klub elfogadta a katalánok ajánlatát, így december 18-án rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót. Nyolc forduló után a fővárosi csapat vezeti a tabellát, a második Barcelona hátránya mindössze két pont. 

Kapcsolódó írásaink

Mindent visznek

ĀLabdarúgás. Még soha nem dominált a világfutballban több mint egy évtizeden keresztül két játékos annyira, mint a jelenben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi