Sport

Több milliót költött egy magyar férfi horvát válogatott futballmezekre

Egy jótékonysági aukció keretein belül adták el azokat a horvát futballmezeket, amelyeket a válogatott játékosai a horvát-magyar Európai-bajnoki selejtezőn viseltek. Az árverésen három dresszt is egy magyar férfi vásárolt meg, nem kevesebb mint 6820 euróért (2,26 millió forint).

Több milliót költött egy magyar férfi horvát válogatott futballmezekre
Horvát futballisták öröme a magyarok elleni Eb-selejtezőn
Fotó: AFP/Denis LOVROVIC

Az aukcióból befolyt összeget a Vatreno srce jótékonysági alapítvány kapta, amelyet a horvát válogatott tagjai hoztak létre. Négy napig lehetett licitálni az aláírt mezekre, amelyeket az első félidőben viseltek a futballisták - írja az index.hr.

A nemzeti együttes csapatkapitányának, a Real Madridban szereplő Luka Modricnak a meze 6000 euróért (kb. 2 millió forint) kelt el. Egy japán szurkoló vásárolta meg, aki egyébként azzal a magyar férfival versengett, aki három labdarúgó dresszét is megvette. Ante Rebic mezére 3020 eurót (1 millió forint), Bruno Petkovicéra 2000 eurót (665 ezer forint), Borna Barišićére pedig 1800 eurót (600 ezer forint) költött a magyar drukker.

Ezeken kívül még két horvát mez került magyar kézbe: Dominik Livakovićé és Tin Jedvajé. Előbbiért 1351 eurót (450 ezer forint), utóbbiért pedig 1050 eurót (350 ezer forint) fizettek.

A Vatreno srce egyébként a befolyt összeg 79 százalékát kapja meg. Ez a mostani aukció után 24 768 eurót (8,2 millió forint) jelent. Az alapítvány a bevételt beteg, hátrányos helyzetű, illetve árva gyerekek megsegítésére költi.

Kapcsolódó írásaink