Sport

Ferenc pápa véletlenül „megáldotta” a New Orleans Saintst, a csapat legyőzte a Jaguarst

Váratlan helyről kapott támogatást az NFL-ben szereplő New Orleans Saints amerikaifutball-csapata: Ferenc pápa egy Twitter-bejegyzésében véletlenül megjelölte az együttest, az „áldás” működött, Alvin Kamaráék 13-6-ra verték a Jacksonville Jaguarst.

Ferenc pápa véletlenül „megáldotta” a New Orleans Saintst, a csapat legyőzte a Jaguarst
Ferenc pápa
Fotó: AFP/NurPhoto/Massimo Valicchia

Időnként igencsak vicces helyzetek tudnak születni a közösségi médiában egy-két félreütött karakter miatt.

Ezt most Ferenc pápa – vagy a Twitter-fiókját kezelő illetékes - is megtapasztalhatta, amikor vasárnap öt újonnan kanonizált szentről emlékezett meg.

„Today we give thanks to the Lord for our new #Saints” azaz „Ma hálát adunk az Úrnak az új szentjeinkért” - írta a katolikus egyházfő, ám a Saints szó elé egy hashtaget tett, így véletlenül megjelölte a bejegyzésben a New Orleans Saints csapatát.

Objektum doboz

A Saints drukkerei hamar észrevették a tweetet, számos vicces reakció született a bejegyzésre, kicsivel később aztán new orleans-i alakulat hivatalos Twitterének kezelői is felfigyeltek rá: „Ezek után nem veszíthettünk” - írták válaszul.

Objektum doboz

Nos, a Saints valóban nyerni tudott, 13-6-ra győzték le a Jacksonville Jaguars együttesét. Hogy a siker csupán a két csapat közti tudásbeli különbségnek volt köszönhető, vagy tényleg az égiek segítették a „Szenteket”, azt döntse el mindenki maga.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink