Sport

Elhunyt Tóth Róbert korábbi Eb-győztes kajakos

Hosszan tartó betegség után 29 éves korában elhunyt Tóth Róbert, korábbi U23-as Európa-bajnok kajakos.

Elhunyt Tóth Róbert korábbi Eb-győztes kajakos
Tóth Róbert 29 éves volt
Fotó: Instagram

Tóth adenoid cisztikus carcinomában szenvedett, ami a rák egy nagyon agresszív és ritka fajtája. 2017-ben támadta meg a kór, először a könnycsatornáját - ami miatt később egyik szemére a látását is elvesztette -, majd áttétek alakultak ki a gerincében és a májában is.

Kezelték itthon, Németországban, majd februártól több hónapon át az Egyesült Államokban is.

Ugyan többször is úgy tűnt, hogy Tóth Róbert legyőzi a súlyos betegséget, szervezete vasárnap feladta a harcot.

„Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz.

Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki.

Az egyetlen, ami ad némi megnyugvást, az az, hogy a minden porcikájában tökéletes tested végre megpihenhet, és a csodaszép lelkecskéddel együtt fellélegezhet egy olyan világban, ahol már nincs betegség és nincs ez a pokoli fájdalom sem, amit át kellett élned.

Sajnálom, hogy az irántad érzett mérhetetlen szerelmem sem volt elég ahhoz, hogy kiszabadítsalak a betegséged börtönéből”

- írta Facebook-oldalán Tóth felesége, a korábbi olimpikon úszó Reményi Diána.