Sport

Az UEFA elfogadta a szlovákok fellebbezését, nem lesz zárt kapus meccsük

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elfogadta a szlovákok fellebbezését a szeptember 9-i, 1-2-re végződő Magyarország-Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt kiosztott büntetés ellen. A zárt kapus büntetést eltörölték és még a pénzbírságot is csökkentették.

Az UEFA elfogadta a szlovákok fellebbezését, nem lesz zárt kapus meccsük
Szlovák szurkolók a Groupama Arénában
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Az UEFA-nál egy hete hirdették ki, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie október 10-én a Wales elleni Eb-selejtezőt, illetve 20 ezer eurós (mintegy 6 millió forint) pénzbüntetést kell fizetnie a szurkolói rasszista, kirekesztő megnyilvánulásai miatt.

Csütörtökön délután azonban megjelent a hír: a szövetség elfogadta a szlovákok fellebbezését és szinte teljesen megváltoztatta a büntetést.

Alapvetően az elkövetett vétségét is módosították, a „rasszista, kirekesztő megnyilvánulás” kategóriából a sokkal enyhébb „provokatív politikai üzenet” kategóriába sorolták a szabálysértést. A zárt kapus mérkőzésről szóló büntetést eltörölték, a korábbi 20 ezer eurós pénzbírságot pedig 15 ezerre csökkentették - ehhez sajtóhírek szerint nagyban hozzájárult az is, hogy a szlovák szövetség még nem kapott korábban büntetést rasszista megnyilvánulások miatt.

Mint ismert, a találkozó miatt a magyarokat is megbüntették - csak kicsit durvábban -, az MLSZ ugyancsak fellebbezett, de annak eredményéről egyelőre nem érkezett hír.

Kapcsolódó írásaink