Sport

Kulcsár Tokióban is kiegyezne az idei vb-ken nyert 14 éremmel

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók olimpiai versenyszámokban az idei világbajnokságokon eddig szereztek.

Kulcsár Tokióban is kiegyezne az idei vb-ken nyert 14 éremmel
Kulcsár Krisztián: Összességében 140-180 fős magyar sportolói létszámmal kalkulálunk Tokióban
Fotó: MH/Katona László

A MOB elnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az úszók, a vívók, a kajak-kenusok és a birkózók összesen nyolc arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek az idei vb-ken.

"Ez jobb, mint a tavalyi, vagy a tavalyelőtti mérleg, és nem szabad elfelejteni, hogy az évnek még nincs vége" - hangsúlyozta Kulcsár. Hozzátette, hogy az említett sportágakon kívül vitorlázásban, sportlövészetben, vízilabdában és karatéban is lehetnek magyar éremszerzési esélyek Tokióban, és összességében 140-180 fős magyar sportolói létszámmal kalkulálnak a japán fővárosban.

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy 2016-ban Rio de Janeiróban 160 magyar sportoló vett részt az ötkarikás játékokon. "Ha ezt a számot tudjuk hozni, az nagyon szép eredmény lesz" - fogalmazott.

Kulcsár szavai szerint egyébként a tokiói egy nagyon "rendben lévő" olimpia lesz, hiszen a japánok már Rio előtt két évvel elkezdték az előkészületeket, és ezt a munkát a rájuk jellemző gondossággal végzik. "A kollégáim rendszeresen járnak ki Japánba, és az érzéseik eddig nagyon pozitívak" - fogalmazott a MOB elnöke, majd elmondta, hogy a hazai sportszövetségeknek több helyi régióval, prefektúrával van együttműködésük, így a különböző sportágak magyar képviselői az ázsiai szigetországban tudnak készülni a jövő évi olimpiára.