Sport

Bajos Gitta bronzérmes a sportlövő-Eb-n

Bajos Gitta bronzérmet nyert női 50 m puska fekvő versenyszámban a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő-Európa-bajnokságon.

Bajos Gitta bronzérmes a sportlövő-Eb-n
Bajos Gitta harmadik helyen végzett a kontinensviadalon
Fotó: hunshooting.hu

 A 17 éves komáromi lövő 624,4 körrel zárta a hétfő délelőtti viadalt, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, Bajos az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

Zwickl-Veres Kata 32. (619,4 kör), Toma Dorina (614,4) 53. lett, csapatban pedig a tizedik helyen zártak a magyarok a nem olimpiai számban.

"A legnagyobb kihívást az egy irányba fújó, viszont kiszámíthatatlan erősségű szél okozta, de ezt sikerült megoldanom" - nyilatkozott a verseny után Bajos, aki hozzátette, lőtt már ennél jobbat, mégis ez pályafutása eddigi legjobb eredménye, mert a felnőttek között nyert bronzérmet. 

"A 3x40 lövéses összetett szám még hátra van, ott mindenki olimpiai kvótát érően akar majd lőni, de igyekszem nem túlságosan izgulni és a legtöbbet kihozni magamból" - mondta.

A férfi 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő versenyszámban - nem olimpiai szám - Péni István 620,7 körrel a 24., Pekler Zalán 619,4 körrel a 36., Sidi Péter pedig 619,1 körrel a 38. lett.

A kontinensviadal első két napján a magyar junior lövők egy ezüst- és két bronzérmet nyertek: a Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor összetételű férfi puskás együttes csapatban második lett 50 méteren összetettben, míg Hammerl szombaton 50 méter fekvőben nyert bronzot.

A Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina női puskás válogatott csapatban végzett harmadikként a juniorok 50 méteres összetett számában.