Sport

Favoritnak látják a Veszprémet

Kézilabda. Az Európai Kézilabda-szövetség honlapjának értékelése szerint két magyar csapat is van a férfi Bajnokok Ligája legszűkebb elitjében

A Telekom Veszprém csapatát tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája mai rajtja előtt.

Favoritnak látják a Veszprémet
A veszprémiek (a képen Kaled Omar Jahja) már játékba lendültek az idényben
Fotó: Handballveszprem.hu

Mindig különösen nagy dicsőség, ha egy magyar klubot külföldön ismernek el. Főleg ha azt a nemzetközi (esetünkben a kontinentális) szövetségnek az objektivitást szem előtt tartó honlapja teszi. Az EHF, az Európai Kézilabda-szövetség felületén megjelent összeállítás elsősorban a nyári igazolásokkal magyarázza, hogy a magyar bajnokot tartja az új sorozat favoritjának. A kapus Székely Márton a Tatabányától, a szerb Vladimir Cupara a lengyel Vive Kielcétől érkezett. Tavaszig a BL-címvédő északmacedón Vardar Szkopjét erősítette a brazil beálló, Rogério Moraes Ferreira, valamint a montenegrói balátlövő, Vuko Borozan. Jobbátlövő posztra igazolták a lengyel Pawel Paczkowskit a Kielcétől és az egyiptomi Kaled Omar Jahját az SC Zamalektől. De van még feljebb is! Óriási fogás lehet az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dán Rasmus Lauge Schmidt, akit az előző idényben a német élvonal legjobb játékosának választottak. Nagyon gazdag és bő a veszprémiek kerete, de szükség is lehet a sok játékosra, mivel a klub a hazai bajnokságon és a BL-en kívül a SEHA Ligában is szerepel. A veszprémiektől Mikler Roland visszatért Szegedre, a szerb Momir Ilic és Nagy László pedig visszavonult, ám utóbbi sportigazgatóként a klubnál maradt, és kiváltották a játékengedélyét az új idényre is.

Nagy a kontraszt a Veszprém mostani megítélése és a csapat tavaly őszi BL-formája között. A változások kulcsa David Davis vezetőedző szerződtetése, aki újra a sikerek pályájára állította a gárdát.

Az EHF szerint az erősorrendben a Veszprémet a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel, a Vive Kielce és a MOL–Pick Szeged követi. A magyar bajnoki ezüstérmes kapcsán a honlap elemzése kiemelte, hogy – amellett, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző maradt a posztján – távozott Balogh Zsolt, Pedro Rodríguez és Marin Sego. Komoly erősítésnek tűnik Mikler Roland mellett a PSG-től érkezett horvát jobbátlövő, Luka Stepancic és a Rhein-Neckar Löwentől igazolt szerb jobbszélső, Bogdan Radivojevic. A Tatabányáról szerződtetett beálló, Rosta Miklós némileg tehermentesítheti Bánhidi Bencét, aki Achilles-ín-fájdalmakkal kínlódik. w

A Szeged és a Veszprém is hazai pályán kezdi a szezont, előbbi szombaton a Barcelonát (17.30), utóbbi vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja együttesét (17.00) fogadja. A felső ág csoportbeosztása: A csoport: Paris-Saint Germain (francia), Barcelona, MOL–Pick Szeged, Flensburg-Handewitt (német), PPD Zagreb (horvát), RK Celje PL (szlovén), Aalborg Handbold (dán), Elverum (norvég). B csoport: Vardar Szkopje (észak-macedón), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja, PGE Vive Kielce (lengyel), THW Kiel (német), Montpellier HB (francia), Meskov Breszt (fehérorosz), FC Porto Sofarma (portugál).

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom