Sport

Biztató fejlemények Schumacherről

A Forma-1 hétszeres világbajnokról közel hat évvel ezelőtti síbalesete óta szinte semmit nem tudott a nyilvánosság. A napokban napvilágra került hírek szerint az autóversenyzőt Párizsban kezelték, és a Le Parisien című francia lap úgy véli, hogy őssejtkezelésen esett át. 

Biztató fejlemények Schumacherről
Schumacherről hosszú ideig semmiféle információ nem szivárgott ki
Fotó: AFP

A súlyos balesetet követően fél év múlva, 2014-ben júniusában közölte a család, hogy Schumacher magához tért. Ekkor egy svájci magánkórházban kezelték, majd szeptemberben hazaszállították, ahol klinikai körülmények között ápolták. Azóta az autóversenyző állapotáról semmiféle információ nem szivárgott ki, ugyanis felesége, Corinna Schumacher következetesen elzárkózott a sajtó elől, csupán a világbajnok volt Forma-1-es főnökeitől lehetett megtudni vajmi kevés, konkrétumokat nélkülöző híreket Schumacherről.

Hosszú idő után Jean Todt a FIA, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnök 2018 decemberében utalt arra, hogy Schumacherrel nézte a múlt szezon egyik Forma-1 futamát, de a család ezt nem erősítette meg.

Hétfőn ugyanakkor a francia Le Parisien című lap arról értesült, hogy a népszerű autóversenyzőt Párizsba, a Pompidou kórházba szállították, ahol őssejtkezelésen esett át. Majd a kórház egyik dolgozója elárulta, hogy Schumacher magánál van, amit az is megerősített, hogy az azóta otthon ápolt versenyzőnél Jean Todt majd egy órás látogatást tett. 

A francia lap azt állítja, hogy Philippe Menasche, az őssejt-specialista kezelte a versenyzőt idén már harmadszor, ám a Schumacher-menedzsment nem reagált ez ügyben .

Kapcsolódó írásaink

Michael Schumacher 50 éves

ĀIdén, ötvenedik születésnapján róla szóló kiállítás nyílik a Forma-1-es Ferrari csapat maranellói múzeumában

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom