Sport

Arsenal-futballista ne viseljen drága ékszert!

Labdarúgás. Továbbra sem lépett túl a londoni klub az Özil és Kolasinac elleni rablótámadáson, de nagy szüksége lenne a hét végi Premier League-fordulón mindkettőjük játékára

Talán az Arsenal hét végi mérkőzésén visszatér a csapatba Mesut Özil, a klub német világbajnoka, aki a 2019–2020-as idényben még nem játszott a Premier League-ben. Sérült volt, de felépült, fizikailag mindenképpen.

Arsenal-futballista ne viseljen drága ékszert!
A sérülésből már kigyógyult a német világbajnok, de lelkileg nem áll készen
Fotó: AFP/Getty Images/Timothy Nwach

Az Ágyúsok a Watford ellen, vasárnap lépnek majd pályára, a jó kezdés után visszaestek, így különösen szükségük lenne a jó Özilre.

De lesz-e még valaha jó a török nemzetiségű, német állampolgárságú futballista?

Nem egyszerű eset az övé. Még mindig csak harmincéves – biztosan akadnak, akik hosszú pályafutása alapján többnek gondolják – 2010 óta játszik légiósként. Akkor a Real Madridhoz szerződött, 105 bajnokin 19 gólt szerzett. Bár már akkor is felvetődtek olyan pletykák, hogy életvitele nehezen illeszthető egybe az általa gyakorolt mohamedán vallással, vitathatatlan hogy akkoriban játszott csúcsformában. Nem sok olyan külföldi, értsd nem spanyol futballista akad, akiért a Real Madrid több mint háromszor annyi pénzt kapott, mint amennyiért megvette, de Özil az egyik ilyen, 15 millió euróért érkezett a Bernabéuba, s nagyjából ötvenért távozott Londonba.

A hetedik idényét tölti az Arsenalban, de még mindig nem tart a kétszázadik bajnoki meccsénél. Nyert három FA-kupát az Ágyúsokkal, ám sérülések és akaratbeli gondok gyakran hátráltatták a pályafutását.

Miután Arsene Wenger távozott, Unai Emerynél Özil az előző szezon 38 bajnoki mérkőzéséből csak húszon kezdett. Ugyanakkor sem az Arsenal nem akarta igazán elengedni, sem a játékos nem szorgalmazta, hogy távozhasson. Még a múlt hónapban sem, amikor klubtársával, a bosnyák nemzetiségű Sead Kolasinaccal a londoni bevándorlók bandaháborújának célpontja lett. Előbb megpróbálták kirabolni őket, majd fenyegetéseket kaptak, ami miatt kihagytak bajnoki meccseket. Kolasinac azóta visszatért, Özil, aki sérült is volt, még nem. A helyzet komolyságát jelzi, hogy az Arsenal a brit médiának elismerte, elővigyázatosságból, biztonsági okokból nem léptek pályára a futballisták.

Özilről hírlett, hogy augusztus végén távozhat, de maradt. Most pedig akár már játszhat is. Ám az Arsenalnál egyáltalán nem veszik félvállról a veszélyt. Per Mertesacker, a klub korábbi német védője, aki immár az Arsenal akadémiáján dolgozik, arról beszélt, hogy az egyesület figyelmeztette a játékosokat a londoni bűnbandák jelentette veszélyre. A Sky Sportsnak nyilatkozva elmesélte, hogy tájékoztatást kaptak a futballisták a londoni bandaháború részleteiről, valamint az ezzel kapcsolatos biztonsági javaslatokról. Még azt is javasolták a játékosoknak, hogy ne hordjanak drága és feltűnő ékszereket. Vagy, hogy lehetőleg kerüljék a feltűnő, drága autókat.

De hát mit csináljon az, akinek csak olyan van?

Kapcsolódó írásaink