Sport

Tizenkettedik lett a Gulyás, Kardos vegyes váltó az öttusa-világbajnokság utolsó napján

Gulyás Michelle és Kardos Bence a 12., Kovács Sarolta és Regős Gergely pedig a 15. helyen végzett vegyes váltóban a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság utolsó napján.

Tizenkettedik lett a Gulyás, Kardos vegyes váltó az öttusa-világbajnokság utolsó napján
Regős Gergely (b) és a francia Valentin Belaud a budapesti öttusa világbajnokság vegyes váltó döntőjének vívás versenyszámában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 8-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ebben a számban 21 páros versenyzett, Magyarország a rendező jogán indíthatott két duót. 

Az első számú hazai csapat, a Kovács, Regős kettős vasárnap délelőtt a Ludovika Arénában rendezett vívásban 20 győzelmet aratott és 20 vereséget szenvedett, az ötven százalékos teljesítménnyel 11. volt, Gulyás és Kardos pedig 13/27-tel a 17. helyről várta a második számot.

Az úszásra átköltözött a mezőny a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénába. A 2x100 métert a mobilmedencében a 18 éves Gulyás és a 21 esztendős Kardos párosa teljesítette a leggyorsabban, a másik magyar váltó pedig a nyolcadik időt érte el. Ez utóbbi viszont a páston volt elemében, a lengyel, a kubai, az üzbég, a litván és a francia duót is legyőzte - ezért öt pluszpont járt -, majd a dél-koreaitól kikapott. Gulyás és Kardos hamarabb lépett pástra a főlelátó előtt, mivel a bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben szerepeltek a csapatok, a párharcok győztese maradt fenn, és így haladtak az első helyezettig. A fiatal magyarok nem szereztek pluszpontot, mivel kikaptak a csehektől.

A lovaglás viszont nekik sikerült jobban, egy verőhibáért és hét másodperces időtúllépésért 284 pont járt, Kovács és Regős viszont együtt négy akadálynál rontott, és náluk jelentősebb volt a limitidő túllépése, így a maximális 300-ból 42-t vesztettek.

A kombinált számnak a két magyar csapat egymás után, a 14., illetve a 15. helyről vágott neki, Kovács és Regős hat másodperccel hamarabb, de a különbség hamar elolvadt. Gulyás a második 800 méteres körében megelőzte Kovácsot, Kardos pedig később még két ellenfelét lehagyta. 

„Nem az volt a fő célunk, hogy mi legyünk a sikeresebb magyar kettős, hanem hogy minél jobban szerepeljünk” - válaszolta felvetésre Gulyás Michelle.

„A kombinált szám mindkettőnk erőssége. A mostani versenyen megtapasztaltuk, mire kell hangsúlyt helyeznünk, miben kell fejlődnünk a jövőben: a fizikai számok és a lovaglásunk jó, a vívásra kell nagyon figyelni” - mondta. Hozzátette: a vívás kivételével sikerült felszabadultan versenyeznie.

Kardos Bence megerősítette: az volt a céljuk, hogy a legjobbjukat tudják nyújtani.

„Úgy érzem, megálltuk a helyünket. A világbajnokság motivációt ad a jövőre” - folytatta.    
 
Eredmények:

vegyes váltó, világbajnok:
    ---------------------------
    Egyiptom (Szalma Abdelmakszud, Eszlam Hamad) 1463 pont
2. Franciaország (Elodie Clouvel, Valentin Belaud) 1454
3. Fehéroroszország (Anasztaszija Prokopenko, Ilja Palazkov) 1448
...12. Magyarország II. (Gulyás Michelle, Kardos Bence) 1399 (vívás: 13 győzelem/27 vereség/0 bónuszpont/175 pont, úszás: 1:54.98 perc/321 pont, lovaglás: 284 pont, lövészet-futás: 11:21.93 perc/619 pont)
...15. Magyarország I. (Kovács Sarolta, Regős Gergely) 1371 (20/20/5/215, 1:58.64/313, 258, 11:55.65/585)
 

Kapcsolódó írásaink