Sport

Fesztiválhangulat és élményfutás Szolnokon

A The Color Run Hero Tour Powered by Korzó élményfutáson nem a teljesített táv és idő, hanem a közös szórakozás és kikapcsolódás kerül a középpontba. Magyarországon az esemény 2013-as indulása óta hatodik alkalommal teljesíthető a csupán 5 kilométeres táv, amit rendhagyóan Szolnokon rendeznek meg szeptember 14-én. Az eseményre bárki nevezhet nemtől, kortól és fizikumtól függetlenül, a lényeg, hogy mindenki színes élményekkel gazdagodjon a futófesztiválon.

Fesztiválhangulat és élményfutás Szolnokon
Mindenki színes élményekkel gazdagodhat
Fotó: The Color Run Hero Tour Powere

Hazánkban már hatodik éve futhatnak a színkavalkádban az érdeklődők, a legutóbbi eseményen pedig a látogatókkal együtt közel 9 ezren vettek részt az egyedülálló fesztiválon. A szervezők idén is arra törekednek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a mozgás több mint sport: kikapcsolódás és szórakozás, ami összehozza a barátokat és a családot.

„Hét éve találkoztam először az élményfutással, aminek rögtön megtetszett a felszabadult hangulata, az, hogy nagyon sok fiatalt vonz és késztet mozgásra. Mivel ez nem egy verseny, ezért itt nincs a versenykörülményekből fakadó „megfelelési kényszer” és nyomás, a legtöbben buliként fogják fel a futást, aminek nagyon örülök. A sikerességet az is jól bizonyítja, hogy évente világszerte már több mint hétmillióan húzzák fel a futócipőt, és vetik bele magukat az egynapos színes fesztiválba” –emelte ki Halmai Richárd, a The Color Run magyarországi projektigazgatója.

A rendezvényen minden korosztály megfordul: az elmúlt években volt aki nagyszülővel, babakocsival, vagy éppen a házi kedvencével teljesítette a távot. A fiatalok aránya pedig évről évre nő, köszönhetően az önfeledt és vidám hangulatnak, a futást kísérő családi és közösségi programoknak, amihez egész nap DJ szolgáltatja a zenés fesztiválhangulatot. A szolnoki Korzón a programok mellett NERF pálya és sportsziget is várja majd a látogatókat.

Az eseményhez idén a Ceetrus Hungary Kft., az Auchan áruházakban található Korzók üzemeltetője csatlakozott partnerként. A Korzó egyik legfontosabb célja, hogy aktívan részt vegyen a helyi közösségteremtésben, és igazán különleges élményt nyújtson a látogatóknak. Mindemellett folyamatosan arra törekszünk, hogy aktivitásainkkal az egészséges életmódot támogassuk, a The Color Run pedig pontosan ezeket a kitűzéseket valósítja meg az élményfutással: fesztivál, sport, kikapcsolódás és színes élmény egy helyen - mondta el Szemerédi Dóra Diána, a Ceetrus Hungary Kft. marketing és CSR csapatvezetője.

Jelenleg a The Color Run a világ legnagyobb 5 kilométeres futófesztiválja, amin hazánkban olyan ismert személyek is képviselték magukat az évek alatt, mint Dr. Zacher Gábor, Kótai Misi, Rubint Réka, Gajdos Tamás, Lipcsei Betta, Mischinger „Vestator” Péter, vagy éppen Huszti Kata.

Kapcsolódó írásaink