Sport

Babos párosban is kiesett a US Openről

 Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa nem jutott be az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Babos párosban is kiesett a US Openről
Babos és Mladenovic számára ezúttal a negyeddöntő jelentette a végállomást
Fotó: AFP/Getty Images North America

Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a keddi negyeddöntőben a Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty fehérorosz, ausztrál duótól kapott ki.

A torna eredményközlője szerint az első szettet még úgy is meglepően simán nyerték meg Babosék, hogy elveszítették az egyik szervagémjüket, ezt ugyanis ellensúlyozta, hogy háromszor vették el a rivális adogatójátékát. A második játszma kiegyensúlyozott ütközetet hozott, amelyben egy-egy brékkel jutottak el a felek a végjátékig.

Ott Azarenkáék 6:5-ös vezetésnél három brék- és játszmalabdához jutottak, amelyből a másodikat kihasználták, így egyenlítettek. A döntő szettben Babosék 4:0-as hátrányba kerültek, és egy brékkel szépítettek ugyan, de már nem volt számukra visszaút.

Az 1 óra 48 perces találkozón Babosék négy ászt ütöttek és öt kettős hibát vétettek, ellenfelük kiszámíthatóbban, de biztosabban szervált: a rivális egy ász mellett nem ütött kettős hibát. A statisztikában a döntő különbséget a ki nem kényszerített hibák jelentették: amíg Baboséknak 34 ilyen volt, addig az ellenfélnek 22.
    
US Open, női páros, negyeddöntő: 
Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom