Sport

Oszaka Naomi lett a szívek királynője

Tenisz. Babos Tímea és Kristina Maldenovic ismét diadalmaskodott a US Openen, párosuk a nyolcaddöntőbe jutott

Babos Tímea és Kristina Mladenovic könnyed győzelemmel lépett egyet előre a US Open tenisztorna női párosszámában.

Az első helyen kiemelt magyar-francia duó alig több mint egy óra alatt „elintézte” az orosz–georgiai Jekatyerina Alekszandrovna, Okszana Kalasnyikova kettőst (6:1, 6:4). Csak lapzártánk után derült ki, hogy következő ellenfelük az Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva orosz-kazah kettős vagy a Peng Suaj, Alicja Rosolska kínai-lengyel duó lesz-e a nyolcaddöntőben. Kiesett ellenben Stollár Fanny, aki a tunéziai Onsz Zsabör oldalán nagy csatában, 6:4, 7:5-re kikapott az amerikai Caroline Dolehide, Vania King párostól.

Ami az egyeseket illeti, a férfiaknál a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal magabiztosan győzte le a dél-koreai Csung Hjeont és jutott a nyolcaddöntőbe, 1 óra 59 percet követően bizonyult jobbnak. Következő ellenfele a 22. helyen rangsorolt horvát Marin Cilic lesz. A 28. kiemelt ausztrál Nick Kyrgios viszont nem jutott a legjobb 16 közé, miután három játszmában kikapott az orosz Andrej Rubljovtól.

Nem okozott gondot a továbbjutás a harmadik fordulóból a nőknél első helyen kiemelt japán Oszaka Naominak, aki 1 óra 5 perc alatt kerekedett – az előző körben Babos Tímeát búcsúztató – amerikai szupertehetség, Cori Gauff fölé. Emlékezetes maradt a mérkőzés utáni néhány perc: a mindössze 15 éves Gauff sírt, mert kikapott, a győztes Oszaka sírt, mert vigasztalta a vesztest, s mint mondta, átérezte, hogy egy nagyon fiatal játékosnak mit is jelenthetnek ezek a pillanatok. A korábbi női játékosok közül talán a legnagyobb tekintélynek örvendő Billie Jean King (nevét viseli a versenynek otthon adó teniszközpont) azt írta a közösségi médián keresztül, hogy Oszaka Naominak gratulál a pályán és a pályán kívüli teljesítményéért, Cori Gauff előtt a példa, ilyennek kell ahhoz lenni, hogy valaki világelső legyen. Számos más korábbi és jelenlegi játékos is dicsérte. Még Kobe Bryant, a kosaras legenda is tweetelt: „Micsoda meccs, Oszaka Naomi és Cori Gauff, a tenisz jövője jó kezekben van.”

Kapcsolódó írásaink