Sport

Federer még nem tudja, indul-e a tokiói olimpián

Roger Federer még nem döntött arról, hogy pályára lép-e a jövő évi, tokiói olimpián. A svájci teniszsztár a US Openen azt mondta, sok mindentől függ a szereplése, többek között az egészségi állapotától és a családjától.

Federer még nem tudja, indul-e a tokiói olimpián
Roger Federer közölte, egészségi állapotától és családjától is függ, részt vesz-e a jövő évi ötkarikás játékokon
Fotó: AFP/Glyn Kirk

A nyári játékok sportági versenyei két héttel a wimbledoni bajnokság után kezdődnek majd Tokióban. A 20-szoros Grand Slam-győztes játékos szerint még túl korai arról beszélni, mi lesz egy év múlva, de bevallotta, hogy a stábjával, a családjával lassan el kell kezdeniük azon gondolkodni, hogy mi legyen a programja jövő nyáron.

Az egyéni olimpiai aranyérem az egyetlen, amely még hiányzik Federer gyűjteményéből. A 38 éves teniszező négy olimpián vett részt - az első ezek közül a 2000-as sydneyi játékok volt -, 2008-ban párosban arany-, 2012-ben egyesben ezüstérmes lett.

„Szükségtelen mondanom, hogy mindegyik olimpia, amelyen ott voltam, nagyon emlékezetes a számomra. Vihettem a svájci zászlót, 2000-ben megismertem a feleségemet, majd aranyat és ezüstöt nyertem” - fogalmazott Federer, aki negyeddöntős New Yorkban.

Kapcsolódó írásaink