Sport

Szoboszlaiék a címvédő Liverpoolt is megkapták

Labdarúgás. A holland Virgil van Dijkot választották meg az előző idény legjobb játékosának

Monacóban kisorsolták a Bajnokok Ligája őszi csoportbeosztását. A legkeményebb talán az F csoport, megismétlődik néhány nagyszerű párharc az előző szezonból, így a Liverpool és Napoli, a Manchester City és a Sahtar, valamint a Juventus és az Atlético Madrid találkozója.

Szoboszlaiék a címvédő Liverpoolt is megkapták
Íme, az elnöki különdíjas Eric Cantona. Megváltozott, amióta színész lett belőle
Fotó: AFP/Valery Hache

Nagy pillanatokkal kezdődött a sorsolás, egy kis múltidézéssel.

A tavalyi sorozat legnagyszerűbb momentumainak újranézésével, de mindenek felett a kilencvenes évek egyik legkarizmatikusabb, leg­izgalmasabb, az egész Premier League-et átformáló csatárának a jutalmazásával: Eric Cantona kapta az elnöki különdíjat. Cantona kicsit úgy festett, mint egykor Fidel Castro, annyira volt elegáns az eseményhez képest, mint a nebuló, akit hazaküldtek az évzáróról – de ő már csak ilyen.

Filozófikus volt, gondolataiban emelkedett, rögtön sokaknak eszébe juttatta a visszavonulásakor előadott peformanszát, amikor a hajók után úszó sirályokról és szardíniákról beszélt.

Párhuzamosan zajlottak a díjátadások és a sorsolás, mi különítsük el a kettőt. Az előző szezon legjobb kapusának Alisson Beckert (Liverpool), legjobb védőjének Virgil van Dijkot (Liverpool), legjobb középpályásának Frenkie de Jongot (Ajax, most Barcelona), míg a legjobb csatárnak Lionel Messit (Barcelona) választották. A 2018–2019-es futballév legjobb mezőnyjátékosának az ítészek Virgil van Dijkot találták. Az idény legjobb női játékosa az angol Lucy Bronze, az Olympique Lyon játékosa lett, két klubtársnőjét megelőzve.

Ami a csoportokat illeti, bombaerősnek ígérkezik az F, amelyben ott van a Barcelona, a Borussia Dortmund és az Internazionale.

A Liverpool és a Napoli ezen az őszön is találkozik majd, ebbe a négyesbe került Szoboszlai Dominik csapata, az RB Salzburg. Nyilván nincsen könnyű beosztás itt már, de azért első látásra Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig nem járt rosszul – sőt... Az első két kalapból a leggyengébbet kapta, és az Olym­pique Lyon sem legyőzhetetlen.
Érdekes a PSG és a Real Madrid párosítása: sajtóhírek alapján ugyan megállapodott már a Barcelona és a PSG Neymar Katalóniába igazolásáról, de gondolható, hogy ha még esélye lett volna csütörtök 18.45-ig a Real Madridnak, az elszállt azonnal, amikor a két csapat azonos BL-csoportba került.

A csoport: Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), FC Bruges (belga), Galatasaray (török). B csoport: Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Olympiakosz (görög), Crvena zvezda (szerb). C csoport: Manchester City (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Dinamo Zagreb (horvát), Atalanta (olasz). D csoport: Juventus FC (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Bayer Leverkusen (német), Lokomotiv Moszkva (orosz). E csoport: Liverpool FC (angol), Napoli (olasz), RB Salzburg (osztrák), RC Genk (belga). F csoport: Barcelona (spanyol), Borussia Dortmund (német), Internazionale (olasz), Slavia Praha (cseh). G csoport: Zenit (orosz), SL Benfica (portugál), Olympique Lyon (francia), RB Leipzig (német). H csoport: Chelsea (angol), AFC Ajax (holland), Valencia (spanyol), Lille OSC (francia).

Kapcsolódó írásaink