Sport

Lukas Podolski részt venne a tokiói olimpián

Lukas Podolski, a németek világbajnok labdarúgója túlkoros játékosként szívesen pályára lépne a jövő évi tokiói olimpián.

Lukas Podolski részt venne a tokiói olimpián
Lukas Podolski jelenleg Japánban futballozik
Fotó: AFP / STR / JIJI PRESS

A 34 éves labdarúgó - aki két és fél éve Japánban, a Vissel Kobe csapatában szerepel - a Bild magazinnak elmondta: egy sportoló számára fantasztikus élményt és kihívást jelent az olimpiai részvétel.

„Szívesen felkészülnék az olimpiára, hajlandó lennék együttműködni a csapat vezetőivel” - tette hozzá a 130-szoros válogatott támadó, aki 2014-ben tagja volt a Brazíliában vb-aranyérmes csapatnak.

Tokióban az 1997-ben vagy az után született játékosok szerepelhetnek az olimpiai keretben, a szakvezetők három túlkoros labdarúgót nevezhetnek. A csapat magját a júniusi U21-es Európa-bajnokságon döntős német válogatott tagjai alkotják majd. 

Stefan Kuntz szakvezető Podolski nyilatkozatáról annyit jegyzett meg: előbb az érintett játékosok klubjaival kell egyeztetnie - az olimpia ugyanis egybeesik a felnőtt profi csapatok nyári felkészülésével, illetve a szezon rajtjával -, és csak azt követően látnak tisztán, hogy melyik poszton szorulnak erősítésre. Hozzátette: minden bizonnyal vannak olyan, a korhatárnál idősebb német játékosok, akikre ebben az esetben túlkorosként számíthatnak.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom