Sport

Szektorbezárással bünteti a Honvédot az UEFA

Sajtóhírek szerint több szektort is zárva kell majd tartania következő két nemzetközi mérkőzésén a Budapest Honvéd csapatának. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (UEFA) még a román Universitatea Craiova elleni Európa-liga-selejtezőn történtek miatt bünteti a kispesti klubot.

Szektorbezárással bünteti a Honvédot az UEFA
Háborús állapotok uralkodtak a Honvéd romániai találkozóján
Fotó: MTI/EPA/Bogdan Danescu

Mint ismert, a Honvéd tizenegyes-párbajban bukta el az El-selejtezős párharcot, a romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a bíró közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát, valamint egy öngyújtóval is eltalálták. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok.

A kispestiek óvást nyújtottak be, azonban az UEFA ezt elutasította, mondván nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét... 

A Craiovát végül 60 ezer eurós pénzbüntetés megfizetésére, valamint három hazai nemzetközi mérkőzés - ebből egyet felfüggesztettek - zárt kapuk mögött való megrendezésére kötelezte az UEFA. Csakhogy mindeközben a Honvéd ellen is indult eljárás a szurkolók nem megfelelő magatartása, és rasszista megnyilvánulások miatt. A csakfoci.hu úgy tudja, hogy már ebben az ügyben is megszületett a döntés: a Kispestnek a következő két hazai nemzetközi találkozóján több szektort is zárva kell tartania, ami jelentős bevételkiesést okozhat majd.

Kapcsolódó írásaink