Sport

Kulcsár Krisztián: Az olimpiai számokban megnyert két arany- és egy ezüstérmünk magáért beszél

Az a 12 kvóta amit itt megszereztünk, az összhangban azokkal a várakozásokkal, amikkel ennek a világbajnokságnak nekivágtunk – értékelte a  vasárnap véget ért hazai rendezésű kajak-kenu vb-t lapunknak a Magyar Olimpiai Bizottság helyszínen tartózkodó elnöke.

Kulcsár Krisztián: Az olimpiai számokban megnyert két arany- és egy ezüstérmünk magáért beszél
Kulcsár Krisztián elégedett a 12 kvótával, de bízik benne, hogy Tokióban nagyobb létszámú lesz a magyar kajak-kenus küldöttség
Fotó: MH/Katona László

Kulcsár Krisztián ugyanakkor hozzátette, bízik benne, hogy Tokióban ennél nagyobb delegációja lesz a magyar kajak-kenusoknak, de ez is szép eredmény, az olimpiai számokban két arany- és egy ezüstérem pedig magáért beszél.

A sportvezető fantasztikusnak nevezte a szervezést, és megjegyezte, hogy a közelmúltban történt fejlesztéseknek köszönhetően a vb-nek helyet adó Maty-éri pályánál jelenleg tudomása szerint nincs jobb a világon.

Objektum doboz

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke Kulcsár Krisztiánhoz hasonlóan azt mondta, mind a megszerzett kvóták, mind a megnyert érmek számával elégedett. Hozzátette, biztos benne, hogy a vb-n elért 12 kvótához még hármat tudnak majd szerezni versenyzőink a kontinentális kvalifikáció során.

Schmidt Gábor a szervezés kapcsán kiemelte, hogy a nemzetközi szövetség elnöke is dicsérte a körülményeket és lebonyolítást. José Peruena szerint a magyar rendezők a világbajnoksággal olyan mércét állítottak fel, amit gyakorlatilag lehetetlen túlszárnyalni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink