Sport

Csipes Tamara: A négyes sikere ismét megmutatta a magyar női kajak szakág erejét

Csipes Tamara szerint a négyes sikere ismételten megmutatta a magyar női kajak szakág erejét, a szegedi világbajnokságon aranyérmes kvartett másik tagja, Medveczky Erika pedig azt emelte ki, hogy a döntő hajrájához érve nagyon várta már, hogy leszakadjanak a riválisok.

Csipes Tamara: A négyes sikere ismét megmutatta a magyar női kajak szakág erejét
Az aranyérmes Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra (b-j) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A női K-2 1000 méteren is aranyérmes Medveczky örök igazságnak nevezte, hogy mindig az éppen aktuális négyes a legjobb, ha annak sikerül győznie, ezúttal viszont a finálét követően nagyon erős volt benne az elégedettség érzése, hogy azt evezték, amit „tudnak”. „Már nagyon vártam a 300 métert, hogy a hajrához bemondjuk a hoppot, a mezőny többi hajójának pedig a viszlátot” - fogalmazott.

Az egység legrutinosabb és egyetlen olimpiai bajnok tagja, a K-1 1000 méteren is győztes Csipes Tamara kiemelte: ez az új felállású magyar négyes - amelynek beülési sorrendjét ráadásul sok próbálgatást követően csak múlt pénteken véglegesítették - is meggyőző fölénnyel tudott nyerni, amely ismételten a szakág erejét mutatja. „Hatalmas lelkierőt tud adni egy magyar négyesnek, hogy bármilyen összeállításban képes vb-aranyérmet nyerni” - mondta. Hozzátette: ez a siker további magabiztosságot, de ugyanakkor motivációt és lendületet is ad számukra az olimpiai évre való felkészülésre.

Gazsó Alida Dóra, a négyes vb-újonca kiemelte: a döntőben végre sikerült jól rajtolniuk, aminek köszönhetően már akkor azt érezte, hogy „megvan”. „Utána már csak mennünk kellett” - hangsúlyozta.

Tótka örül az ötödik helynek

A férfi kajaknégyesnek nem sikerült érmet szereznie, de az ötödik helye négy olimpiai kvótát ért. Tótka Sándor örült az eredménynek, hiszen a kvótát megszerezték. „A délelőtti program utolsó versenyszámában evezhettünk a hazai közönség előtt, ez mindenért kárpótolt engem” - nyilatkozta.

Kuli István hozzátette: a dobogós német, szlovák, spanyol négyes évek óta együtt készülhet, ellentétben velük, és ez érződött is a futam során. Így viszont pontosan látják a célt maguk előtt. Nádas Bence hangsúlyozta: a döntőben jó pályát tudtak menni, így jó érzésekkel szállhattak ki a hajóból. „Megvolt a rajtunk, jöttünk a közepén, a végén pedig segített a közönség. Erő és helyezés sem maradt bennünk” - mondta.

Kapcsolódó írásaink