Sport

Kajak-kenu: Jól szerepeltek a magyar versenyzők a B döntőkben

Jól teljesítettek a magyarok a szombat délelőtti B döntőkben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenu: Jól szerepeltek a magyar versenyzők a B döntőkben
Nagy Bianka megnyerte a B döntőt, összesítésben pedig végül 10. lett
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kenus Nagy Bianka remekül versenyzett, szinte végig vezetve nyerte meg a „kisdöntőt” 200 méteren, így végül a tizedik helyen zárja a szegediként számára duplán is hazai viadalt.

A hozzá hasonlóan a kajak egyes 200 méteren a döntőről, így az olimpiai kvótáról lemaradó Csizmadia Kolos is beleadott mindent utolsó futamába, csak az ukrán Dmitro Danilenko bizonyult gyorsabbnak nála, így ő a 11. lett a világbajnokságon.

A betegség miatt visszalépő Dóri Bence kiválása miatt közvetlenül a rajt előtt összetérdelő Kiss Balázs és Mike Róbert is jól teljesített a C-2 1000 méter B fináléjában, jó hajrával harmadikként haladtak át a célvonalon, ami összesítésben a 12. pozíciót jelentette a számukra.

Az ötkarikás programban nem szereplő kenu egyes 500 méteres számban Bodonyi András „kisdöntős” ötödik helyével a 14. helyen zárta a vb-t.
 A nézők folyamatosan érkeznek a Maty-érre, már a délelőtti programot is több ezren követték a helyszínen. 

A szombati napon kilenc döntőt rendeznek, ezek közül négyben lesz magyar hajó. Lucz Dóra és Kopasz Bálint az érem mellett olimpiai kvótáért is küzd.    

Kapcsolódó írásaink