Sport

Babos Tímea főtáblára jutott a US Openen

Babos Tímea a harmadik mérkőzését is megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így a főtáblára jutott.

Babos Tímea főtáblára jutott a US Openen
Babos két szoros játszmában győzte le Lepchenkót a főtáblára kerülésért
Fotó: AFP/Getty Images North America

A világranglista 112. helyén álló játékos előbb a japán Nara Kurumit, majd a spanyol Lara Arruabarrena Vecinót, végül pénteken az amerikai Varvara Lepchenkót győzte le.

Az első szettben 1:1 után Babos elveszítette a szervajátékát, de ezt követően rögtön vissza is nyerte, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult ellenfelénél, így 69 perc alatt játszmaelőnybe került.

Az 55 perces második felvonásban az üzbegisztáni születésű, ukrán származású Lepchenko kétszer, Babos viszont háromszor nyerte el riválisa adogatójátékát, és a magyar teniszező a második meccslabdájának értékesítésével biztosította, hogy nyolcadik alkalommal is főtáblás lesz a New York-i Grand Slam-tornán. 

Babosnak háromszor volt kettős hibája a mérkőzésen, viszont hét ászt szervált. A két játékos ötödször találkozott egymással, és mind az ötször a magyar teniszező győzött.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, és izgultam is. Most más volt a helyzet, mint a második fordulóban: én voltam az, aki korábban nem kapott ki az aktuális ellenfelétől” - nyilatkozta saját honlapján Babos. A jelenlegi legjobb magyar női teniszező úgy fogalmazott, ellenfele némileg meglepte, mert taktikát változtatott a korábbi meccseikhez képest, de nagyon örül, hogy valahogy „kigyűrte, kiküzdötte” a győzelmet.

Babos ellenfele a főtábla első fordulójában a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro lesz, aki pályafutása legjobbjaként 2016 februárjában hatodik volt a világranglistán. Eddig két WTA- és hat ITF-versenyt nyert, az US Openen 2013-ban és 2018-ban negyeddöntős volt. A két játékos eddig négyszer találkozott, és mind a négyszer Suárez Navarro nyert.

Stollár Fanny hétfőn, Bondár Anna pedig kedden búcsúzott a selejtezőben a US Openen, amelynek főtábláján magyarként egyedül Fucsovics Márton indul alanyi jogon.

US Open, női egyes, selejtező, 3. forduló:
Babos Tímea (19.)-Varvara Lepchenko (amerikai, 11.) 7:6 (7-5), 6:4