Sport

Kovács Katalin családjával szurkol

A háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok, 2016-ban visszavonult kajakozó, Kovács Katalin 1998-ban, az első szegedi kajak-kenu világbajnokságon szerezte fényes pályafutása első vb-aranyérmét, most pedig a családjával látogatott el a Maty-érre, ahol vasárnapig szurkol a magyar versenyzőknek az olimpiai kvalifikációs vb-n.

Kovács Katalin családjával szurkol
Kovács Katalin a lányaival
Fotó: Facebook

Huszonegy évvel ezelőtt Dékány Kinga, Viski Erzsébet és Kőbán Rita csapattársaként győzött K-4 200 méteren, s mint az MTI-nek adott interjúban elárulta: még most is libabőrös lesz, amikor arra a sikerre gondol.
„Nagyon esős, borongós nap volt, amikor nyertünk, de nekünk kisütött a nap a szívünkben. Az életem, a pályafutásom meghatározó élménye volt.” - fogalmazott.
Kovács Katalin később még két Maty-éri vb-n indult, 2006-ban Douchev-Janics Natasával egyedülálló módon hat aranyérmet gyűjtöttek, 2011-ben pedig Kozák Danutával 200 méter párosban és az 500-as négyes tagjaként állhatott fel a dobogó tetejére.
„Számomra mindegyik hazai rendezésű világverseny, így a 2002-es Európa-bajnokság is fantasztikus élmény volt. Talán a 2011-es vb-vel kapcsolatban maradt bennem rossz érzés, mert Tamival (Csipes Tamara) 500 párosban nem mentünk úgy, ahogy szerettünk volna, amire képesek lettünk volna, lemaradtunk a dobogóról, de ezzel együtt a hangulat, a miliő felejthetetlen.” - mondta a korábbi klasszis kajakos.

Arról is beszélt, hogy nagyon jó újra kint lenni a pályán, nagyon örül, hogy most már a családjával jöhetett, és a nagyobbik lányának, az ötéves Lucának már mesélt arról, hogy „anya itt kajakozott”.

Objektum doboz

„Mondtam neki, hogy nekem is arról szóltak a mindennapjaim, amit itt lát, hogy jönnek a versenyzők, készülnek és látszik rajtuk, hogy koncentrálnak. Biztos vagyok abban, hogy a döntők alatt újra előjön majd az érzés, hogy minden porcikám átéli, amit a versenyzők éreznek a vízen. Azt, amikor az utolsó métereken az ember már zsibbad, a teste már megálljt parancsolna, de a szíve viszi előre. Nagyon várom már!” - fogalmazott.
A megújult szegedi központról Kovács Katalin azt mondta, olyan érzés, mintha az ember egy olimpián lenne, a létesítmény nagyon modern, kulturált, minden a versenyzőkről és a szurkolókról szól.
„Fejlődik a világ, és jó látni, hogy a szegedi pálya is meg tud újulni versenyről versenyre.” - tette hozzá.

Kovács Katalin két gyermek édesanyjaként - kisebbik lánya, Júlia éppen csütörtökön hét hónapos - sem szakadt el a sporttól, a Honvédban PR-vezetőként dolgozik.
„Elsősorban az a feladatom, hogy tartalommal töltsem meg az online felületeket. Nagyon érdekes munka, korábban egy zárt világban éltem a kajak-kenuban, most pedig 19 sportággal foglalkozom, belelátok például egy tornász vagy egy vízilabdázó életébe is. Nagy örömmel tölt el, hogy immár két éve ennek a fiatalos csapatnak a tagja lehetek.” - mondta.

A magyar csapat szereplésével kapcsolatban Kovács Katalin nem akart jóslatokba bocsátkozni, de hangsúlyozta - amit a hazai vezetők is szem előtt tartanak -, hogy most nem elsősorban az érmek, hanem a kvóták a fontosak.
„Ezzel együtt bízom benne, hogy sok aranyérmünk, érmünk lesz ezen a vb-n” - zárta szavait.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom