Sport

Kammererék negyedikként mentek tovább az előfutamból

Három olimpiai szám előfutamaival rajtolt a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapja, a népes mezőnyök miatt egyik számban sem lehetett egyből a döntőbe jutni.

Kammererék negyedikként mentek tovább az előfutamból
Kammerer Zoltán (elöl) és Gál Péter folytathatja szereplését a holnapi középdöntőben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kozák Danuta (K-1 500 méter) második helye után a 41 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnak és a 25 éves Gál Péternek szurkolhatott az egyre nagyobb számú közönség, ők K-2 1000 méteren próbálnak kvótát szerezni.

Az első pályájuk közepesre sikerült az erős hátszélben és hullámzó vízen, negyedikként értek be az élbolytól jelentősen lemaradva.

Kammerer és Gál a biztos negyedik hely tudatában
Kammerer és Gál a korán biztossá vált negyedik hely tudatában nem adott ki mindent magából
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Szerettünk volna ennél jobb teljesítményt nyújtani, ennél több van bennünk. - nyilatkozott a pályafutása 16. világbajnokságán szereplő Kammerer. - Az első öt ment biztosan tovább, és már az első száz méter után eldőlt, hogy az első négy között leszünk, így talán nem mentünk maxot. Ennél jelentősen többet tudunk, holnap is éles pályát kell mennünk.”

Kammerer Zoltán (elöl) imád hazai közönség előtt versenyezni
Kammerer Zoltán (elöl) imád hazai közönség előtt versenyezni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hozzátette: imád itthon versenyezni, szerencsére sokszor volt része benne vb-ken, Eb-n és világkupákon. „Többnyire szeretem a nagy médiaérdeklődést, szeretem, hogy szeretnek, hogy érdeklem az embereket, próbálom kiélvezni ezt a helyzetet. Lassan vége, és akkor lehet, hogy majd hiányozni fog.” - mondta.

Kiss Tamás másodikként lépett tovább kenu 1000 méteren

A 2008-as pekingi olimpián párosban bronzérmes kenus Kiss Tamás nagyszerűen debütált, az erejét jól beosztva lett második 1000 méter egyesben, csak az olasz Carlo Tacchini volt gyorsabb nála.

„A táv eleje nem volt jó, a második felével azonban elégedett vagyok, kellően ráhangolt a folytatásra. Igazi elsőpályás futam volt. A társaim közül már mindenki versenyzett, én pedig csak vártam-vártam a soromra.” - nyilatkozott a szegedi klub 32 éves kenusa.  

Mindhárom számban szombaton rendezik a középfutamot és vasárnap a döntőt. A két egyesben öt-öt, a párosban hat tokiói indulási jog talál gazdára Szegeden.

Kapcsolódó írásaink