Sport

Mégsem szexuális zaklatással vádolták meg Kenderesi Tamást?

A koreai rendőrségi jegyzőkönyvekben egyáltalán nem szerepel a szexuális zaklatás szóösszetétel - mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Kenderesi Tamás ügye kapcsán.

Mégsem szexuális zaklatással vádolták meg Kenderesi Tamást?
Kenderesi Tamás mindvégig visszautasította a szexuális zaklatás vádját
Fotó: MH

Már közel két hete, hogy hazatérhetett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, akit a kvangdzsui világbajnokság idején egy szórakozóhelyről vittek el a rendőrök. Az akkori hírek szerint megfogta egy ott dolgozó lány fenekét, aki emiatt szexuális zaklatással vádolta meg. Az olimpiai bronzérmes úszó ellen vizsgálatot indítottak, nem is engedték egy ideig hazajönni, de egy igen komoly összegű pénzbírság befizetése után visszatérhetett Magyarországra.

Ekkor Wladár Sándor szinte azonnal leült vele beszélni és elmondatta vele a teljes igazságot.

„Bizonyos vagyok abban, hogy ő ezt el is mondta. Ezután összehívattam a fegyelmi bizottságot, és amennyiben Kvangdzsuból megérkeztek a hivatalos iratok, amik tartalmazzák, hogy mi történt, lefolytatják az itthoni fegyelmi vizsgálatot” - mondta el csütörtökön az InfoRádióban Wladár.

A sportvezető aztán bemutatta az esetről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyben a szexuális zaklatás szóösszetétel egyáltalán nem szerepelt. „Én ezt magam a saját szememmel láttam” - jelentette ki határozottan Wladár Sándor, aki szerint a Reuters rosszul megfogalmazott hírét vette át szerencsétlenül a magyar média.

Kapcsolódó írásaink