Sport

Torna: Két elképesztő gyakorlattal írt történelmet Simone Biles

Két sportágtörténeti gyakorlatot is bemutatott a tornász Simone Biles az Egyesült Államok bajnokságán, amelyet a hétvégén Kansas Cityben rendeztek.

Torna: Két elképesztő gyakorlattal írt történelmet Simone Biles
Simone Biles az amerikai nemzeti tornászbajnokság döntőjében
Fotó: AFP/Getty Images North America

A négyszeres olimpiai és 14-szeres világbajnok sportoló előbb gerendán dupla hátraszaltót mutatott be dupla csavarral, és a leérkezésbe is tökéletesen beleállt, majd a talaj döntőjében ugrott szintén első nőként tripla fordulatot duplaszaltóval. Ilyesmire a férfi tornászok is csak ritkán vállalkoznak.

Biles gyakorlata gerendán:

Objektum doboz

Biles tripla fordulata talajon:

Objektum doboz

A 22 éves Biles egyéni összetett, ugrásban, gerendán és talajon arany-, felemáskorláton bronzérmet nyert hazája bajnokságán, vagyis remek formában várja az októberben Stuttgartban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom