Sport

Több mint 40 ezren Dani Alves Sao Pauló-i bemutatásán

Több mint 40 ezer rajongó jelent meg Dani Alves  Sao Pauló-i bemutatásán kedd este.

Több mint 40 ezren Dani Alves Sao Pauló-i bemutatásán
Dani Alves ünnepelt hősként tért haza
Fotó: Twitter/Sao Paulo FC

A 36 éves brazil futballista - aki tizenhét év légióskodás után tért vissza Brazíliába - elmondta: amióta megérkezett a repülőtérre, nagyon szívélyes fogadtatásban van része, a több mint 40 ezer rajongó személyes jelenléte után pedig egészen elérzékenyült.

„A Sao Paulo ma nem egy futballistát szerződtetett, hanem egy olyan szurkolót, mint amilyenek ti vagytok” - utalt a fanatikusokra a válogatott játékos.

Objektum doboz

Alves hozzátette: az a cél lebeg a szeme előtt, hogy ott legyen a pályán a 2022-es világbajnokságon Katarban. Dani Alves részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n, a tavalyi, oroszországi tornát azonban sérülés miatt kihagyta.

„Azért igazoltam a Sao Paulóhoz, hogy eredményeket érjek el. Nem akarok arra gondolni, hogy ez pályafutásom utolsó állomása, még sok célom van” - hangsúlyozta a védő, aki 2022-ig kötelezte el magát az együtteshez. A játékos 40 trófeát nyert eddig klubkarrierje során, amivel rekorder a sportágban.

Objektum doboz

A stadion kivetítőjén volt barcelonai klubtársa, a szintén dél-amerikai Lionel Messi és Luis Suárez üzent neki, valamint kívánt sok sikert, míg a bemutatón a brazil klub több korábbi legendája jelent meg. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető szélső a Sao Paulo saját nevelésű világbajnokától, Kakától kapta meg új mezét. 

Dani Alves szombaton, a listavezető Santos ellen szeretne bemutatkozni új csapatában, de a klub orvosai nem biztosak abban, hogy már bevethető állapotban lesz. A futballista legutóbb egy hónapja, a Copa America döntőjében lépett pályára, amelyben a brazilok házigazdaként 3-1-re legyőzték Perut.

Kapcsolódó írásaink