Sport

Az UEFA elutasította a román Craiova fellebbezését

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította Universitatea Craiova fellebbezését, így a román együttesnek mindenképpen zárt kapuk mögött kell megrendeznie a görög AEK Athén elleni Európa-liga-selejtezőt.

Az UEFA elutasította a román Craiova fellebbezését
Hunter játékvezető már padlón, a drabális, fehér mezes craiovaiak a lelátó biztatása mellett lökdösődnek, fenyegetőznek
Fotó: MTI/EPA/Bogdan Danescu

Mint ismert, múlt hét csütörtökön hatalmas botrányba fulladt a Craiova és a Honvéd El-selejtezőjének visszavágója. A román csapat szurkolói hanggránátot dobtak Arnold Hunter játékvezető mellé, sőt egy öngyújtóval fejbe is találták. A találkozó a 120. percben, 0-0-s állásnál körülbelül fél órára megállt, de mivel a csendőrség nem tudta volna biztosítani a játékosok és a bírók biztonságát egy esetleges félbeszakítás esetén, így lejátszották a tizenegyeseket - itt pedig a románok jöttek ki győztesen. 

A meccs után a Honvéd óvást nyújtott be, amit az UEFA elutasított, viszont a Craiovát 60 ezer euróra és három zárt kapus mérkőzésre büntette. A döntés ellen a kispestiek mellett a románok is fellebbeztek, de a szervezet ezt sem fogadta el. Ezzel biztossá vált, hogy a Craiovának nézők nélkül kell lejátszania az AEK elleni hazai összecsapást.

Kapcsolódó írásaink