Sport

A csatárok a csúcstartók az átigazolási piacon

Labdarúgás. A posztonkénti legdrágább futballistákból összeállított szupercsapatban hatan a Premier League-ben szereplő klub tagjai

Kepa (Chelsea, 80 millió euró) – Walker (Manchester City, 53), Van Dijk (Liverpool, 85), Maguire (Manchester United, 88), Lucas (Bayern München, 80) – Pogba (Manchester United, 105), Rodri (Manchester City, 70), De Jong (Barcelona, 75) – Coutinho (Barcelona, 145), Mbappé (PSG, 180), Neymar (PSG, 222). Erős csapat, de inkább drága.

A csatárok a csúcstartók az átigazolási piacon
A rekorder Neymar és Mbappé valószínűleg nem sokáig játszik egy csapatban
Fotó: AFP/XINHUA/Mao Siqian

Miután a napokban Harry Maguire-t, a Leicester City angol válogatott védőjét 88 millió euróért megvette, s ezzel a világ legdrágább hátvédjévé emelte a Manchester United, így fest a világ legdrágább tizenegye, minden posztra az ottani legdrágábbat választva. A névsornak akad néhány érdekessége: hatan a Premier League-ben szereplő klub tagjai. Ugyanakkor senki sincsen a Real Madridból, holott hosszú időn keresztül e klub játékosai vezették az örökranglistát. Be lehetett kerülni a csapatba 53 milliós átigazolási díjjal is – nem a jobbhátvédek a legkelendőbbek. Kyle Walker az összesített listán csak az ötvenkilencedik. Nyilvánvaló, hogy a csatárokért fizetik ki a legmagasabb összegeket, a valaha volt legdrágább tíz játékosból csupán négyen fértek be a posztonként rangsor elsőiből összeállított álomcsapatba, mégpedig Neymar, Mbappé, Coutinho és Pogba.

A nyári átigazolási időszak Angliában ma kora este befejeződik, a többi „nagy” bajnokságban még tart a hónap végéig. Így aztán még jócskán átírhatják néhány átigazolással a 2019-es nyári ranglistát, de az máris látszik, idén eddig a madridi klubok költötték a legtöbbet egy játékosra, az Atlético Madrid által 126 millióért megvásárolt João Félix a negyedik, a kereken százmilliós Eden Hazard, a Real Madrid új szerzeménye a tizedik az örökranglistán.

Akár a közeli órákban is változhat a lista, a Tottenham megszerezné Philippe Coutinhót és Paulo Dybalát, a Real Madrid pedig még mindig reménykedik Paul Pogba leigazolásában. Christian Eriksen iránt érdeklődött a Manchester United, de megszakadtak a tárgyalások, a dán is a Madridhoz menne. S érlelődik egy különös ügylet is: Balotellit és testvérét várják Brazíliában.

Kapcsolódó írásaink