Sport

Marco Rossi: Ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatnék

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint hazájában nem kaphatna olyan lehetőséget, mint a paddock-látogatás, amelyen vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen vett részt.

Marco Rossi: Ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatnék
Rossi: Eznem minden nap történik az emberrel
Fotó: MH

„Nem minden héten, de amikor van időm és lehetőségem, figyelemmel kísérem a Forma-1-et, mert szeretem a sebességet” - nyilatkozta az edző. Hozzátette, fiatal korától fogva, amióta követi a száguldó cirkuszt, a Ferrarinak szurkol, a pilóták közül pedig a néhai Niki Laudára és Clay Regazzonira emlékszik a legszívesebben.

„Tavaly nyáron két kör erejéig kipróbálhattam egy kétüléses versenyautót Baumgartner Zsolttal, felejthetetlen élmény volt. Itt, a kulisszák mögött életemben először járok, ez egy teljesen más világ. Nagyszerű élmény, ilyesmi nem minden nap történik az emberrel” - mondta Rossi.

Hangsúlyozta, köszönettel tartozik Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Magyarországnak, hiszen ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatna.

Mint kiderült, a szövetségi kapitány kedveli honfitársát, egyben névrokonát, Valentino Rossit, a MotoGP hétszeres világbajnokát is.

„Soha nem láttam még hozzá hasonló egyéniséget a motorversenyzés világában. Elmúlt negyvenéves, és még mindig aktív, ez hihetetlen” - tette hozzá Marco Rossi.

Kapcsolódó írásaink