Sport

Hazaérkezett Kenderesi Tamás Dél-Koreából

Csütörtök éjfél körül hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, a magyar úszóválogatott tagja, akit a kvangdzsui vizes világbajnokság alatt szexuális zaklatással vádoltak meg, és komoly pénzbüntetésre köteleztek.

Hazaérkezett Kenderesi Tamás Dél-Koreából
Kenderesi Tamásra itthon egy műtét is vár
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

Az olimpiai bronzérmes úszó a hazaérkezése után annyit mondott az SzPress Hírszolgálatnak, hogy mielőbb szeretne találkozni Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, és személyesen beszámolni az esetről, és arról, ami az őrizetbe vétele után történt.

A szövetség, amely minden bizonnyal fegyelmi bizottság elé állítja Kenderesit, minél hamarabb pontot szeretne tenni az ügy végére, ám nehezíti a dolgot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva kapják meg.

A Bors arról számolt be, hogy Kenderesi Tamás a reptérről nem haza, hanem egyből a kórházba ment, ugyanis Kvangdzsuban oldalsó térdszalagszakadással versenyzett, s a tervek szerint már szerdán megműtötték volna, de pár napon belül így is sor kerül a beavatkozásra.

Mint ismert, az úszót vasárnap hajnalban ittas állapotban vitték el a rendőrök, miután egy szórakozóhelyen egy 18 éves koreai lány szexuális zaklatással vádolta meg. Kenderesi elismerte a fizikai kontaktust, elnézést is kért, azonban a zaklatás vádját határozottan visszautasította. Állítólag az esetnél nem volt nála sem igazolvány, sem akkreditációs kártya, s ez is közrejátszhatott abban, hogy a hatóságok akkor úgy döntöttek, nem tíz napig nem hagyhatja el az országot. A kvangdzsui ügyészség 3 millió koreai wonos (720-730 ezer forintos) pénzbüntetést kért rá, amit ő ki is fizetett, így térhetett haza Magyarországra.

Kapcsolódó írásaink