Sport

A Duna Arénában köszöntötték a világbajnokságról hazatérő úszókat

Kedden délelőtt közönségtalálkozó keretében üdvözölték a szurkolók, családtagok, barátok és a média képviselői a  kvandzsui világbajnokságról hazatérő úszóválogatott tagjait a budapesti Duna Arénában.

A Duna Arénában köszöntötték a világbajnokságról hazatérő úszókat
Három kvangdzsui aranyérmes a négyből: Rasovszky Kristóf, Kapás Boglárka és Milák Kristóf
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A mieink minden idők második legeredményesebb világbajnoki szereplését produkálták Dél-Koreában, a medencés csapat 3. helyen végzett az úszó éremtáblázaton, az összesített éremtáblázaton pedig Kína, USA, Oroszország és Ausztrália után az 5. helyen zártunk.

A közönségtalálkozón jelen voltak a vb döntősei közül azok, akik nem vesznek részt a tokiói világkupán. A négy aranyérmes versenyző közül Milák Kristóf, Kapás Boglárka és Rasovszky Kristóf vett részt, a világkupára készülő Hosszú Katinka már Tokióból küldött videóüzenet. 

A kilencszeres világbajnoknő kiemelte, hatalmas büszkeség számára, hogy egy ilyen sikeres csapatnak a tagja lehet, és arra is kitért, hogy tovább szeretne még javulni, hiszen voltak olyan részek az úszásában amivel nem teljesen elégedett - írja a Magyar Úszó Szövetség honlapja.

Nagy tapsot kaptak a világbajnokok: A 200 pillangón győztes Kapás Boglárka
Nagy tapsot kaptak a világbajnokok: A 200 pillangón győztes Kapás Boglárka (A képre kattintva lapozhatóak a galéria fotói)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Még mindig nem sikerült feldolgozni, hogy mi is történt, és hogy hogyan csináltam” - mondta a Michael Phelps 2009-es, szuperdresszes korszakból származó világcsúcsát 200 pillangón megdöntő Milák Kristóf. Hozzátette, a 100 pillangón nyújtott teljesítményével nem volt elégedett, azon mindenképpen javítana, és háton is többet szeretne úszni, mert úgy véli, ez nélkülözhetetlen a jó pillangóhoz.

„100-nál már éreztem, hogy ez azért jó lehet és odaérhetek akár az első helyre is” - emlékezett vissza a női 200 pillangó döntőjére a győztes Kapás Boglárka, aki azt is elmondta, egy rövid pihenő után újra edzésbe áll, cél immáron a jövő évi tokiói olimpia. Kapás megjegyezte, úgy érzi, képes lesz még a most látottnál sokkal jobb időt is úszni.

Az 5 kilométeres nyíltvízi úszásban aranyérmes Rasovszky Kristóf úgy fogalmazott, szinte tökéletes világbajnokságon van túl, hiszen egy világbajnoki címmel és egy olimpiai kvalifikációval sikerült hazatérnie Dél-Koreából. Ugyanakkor hozzátette, a 10 kilométeres verseny miatt maradt benne némi tüske, mert szeretett volna dobogóra állni, de azért a negyedik helynek is örül.

Kapcsolódó írásaink