Sport

Megszólaltak a női pólósok a tragikus koreai diszkóbalesetről

A gyors helyzetfelismerés és egymás segítése is kellett ahhoz, hogy a vébén negyedik helyen végző női vízilabda-válogatott tagjai még a pánik kitörése előtt elhagyják azt a kvangdzsui szórakozóhelyet, melynek beomlott a galériája.

Megszólaltak a női pólósok a tragikus koreai diszkóbalesetről
A kvangdzsui szórakozóhely a kiürítés után
Fotó: AFP/YONHAP

A tragikus baleset szombat éjjel történt a vizes-világbajnokság helyszínen, két koreai állampolgár életét vesztette és több sportoló is megsérült, de szerencsére a magyaroknak nem esett baja.

Ennek ellenére szörnyű dolgokat kellett átélniük a helyszínen levő női pólósoknak, akik az M4 Sportnak számoltak be az eseményekről.

„Azt vettük észre, hogy egyszer csak elkezdtünk zuhanni. Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek” - mondta Leimeter Dóra. Hozzátette, szerencsére egy kupacban voltak, így amikor kimentek, gyorsan meg tudták egymást számolni.

Gurisatti Gréta úgy emlékezett vissza, tele volt a szórakozóhely és az egyik zeneszámra többen is elkezdtek ugrálni, ettől szakadt le a galéria.

„Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival (Illés Anna) félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni” - magyarázta Gurisatti.

Kapcsolódó írásaink