Sport

Michael Phelps: Megemelem a kalapom Milák előtt

Megdicsérte Milák Kristófot a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, miután a magyar versenyző megdöntötte a 200 méteres pillangóúszásban, 2009-ben felállított világrekordját.

Michael Phelps: Megemelem a kalapom Milák előtt
Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke átadja az aranyérmet Milák Kristófnak a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a 19 éves Milák 1:50.73 perces idővel lett aranyérmes 200 pillangón a kvangdzsui világbajnokságon. Ez az eredmény közel nyolc tizeddel jobb, mint minden idők legeredményesebb úszójának 2009-es, egykori világcsúcsa.

„Persze kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hisz láttam, hogyan csinálta. Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze, elejétől a végéig - reagált a New York Timesnak az amerikai Phelps. - Megtörtént, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot. Megemelem a kalapom előtte.”

Kapcsolódó írásaink