Sport

Hazaküldték a magyar kardozók vesztes döntőjének bíróit

Felmentették a budapesti vívó-világbajnokságon a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország-Koreai Köztársaság férfi karddöntőben.

Hazaküldték a magyar kardozók vesztes döntőjének bíróit
Szatmári András a vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének elődöntőjében a budapesti BOK Csarnokban
Fotó: MTI/Czagány Balázs

A magyar szövetség honlapja emlékeztetett rá, hogy a férfi kardcsapatok fináléjában az egyébként tapasztalt szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti sokat hibázott. A hunfencing.hu azt írta: bár a magyar versenyzők nem erre fogták egytusos vereségüket és a „belső berkekben” senki sem kiáltott csalást, Emmanuel Kaciadakisz, a nemzetközi szövetség (FIE) görög főtitkára - aki korábban versenybíró volt, majd évekig vezette a bírói bizottságot - még aznap este egyeztetett a bírói testület tagjaival, illetve telefonon tájékoztatta Aliser Uszmanov elnököt.

A hunfencing.hu szerint a sportágban szokatlanul szigorú ítélet született, az olasz és a szenegáli bírót gyakorlatilag hazaküldték.

Kedden megérkezett a főtitkár hivatalos állásfoglalása is, amelyben megerősítette a két bíró munkavégzés alóli felmentését, mivel „teljesítményük elfogadhatatlan volt a FIE számára”.

„Egy ilyen látványos világbajnokságon mint a budapesti, a mi kötelességünk és felelősségünk, hogy őrködjünk a szövetségünk imázsán és a sport integritásán” - írta a főtitkár, hozzátéve ugyanakkor, hogy csalásról vagy részrehajlásról nem volt szó.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom