Sport

Légiósnak áll Vojvoda Dávid

Az olasz élvonalban szereplő Pallacanestro Reggiana kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évre leigazolta a magyar válogatott kulcsemberét, Vojvoda Dávidot.

Légiósnak áll Vojvoda Dávid
Először bizonyíthatja tehetségét külföldi klubnál a magyar válogatott egyik legjobb kosárlabdázója
Fotó: MH

Az olasz klub tájékoztatása szerint a 28 esztendős kosaras kétéves szerződést írt alá új állomáshelyén. Vojvoda a szülővárosa csapatában, Kaposvárnál kezdte karrierjét, később megfordult a ZTE és az Atomerőmű együttesénél is megfordult, 2013 óta a Szolnoki Olajt erősítette. A Tisza-partiakkal négy bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert, emellett egyik vezére volt a 2017-es Európa-bajnokságon szerepelt válogatottnak is.

A bball1.hu szakportál úgy tudja, Spanyolországból és Franciaországból is érdeklődtek a játékos iránt.

Objektum doboz

„Most jött el az idő, illetve egy olyan lehetőség, hogy érdemes kipróbálnom magam légiósként - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vojvoda Dávid, hozzátéve, úgy érzi, most van a legjobb korban, hogy megmutassa magát külföldön.

Átigazolásával kapcsolatban kiemelte, sokat számított, hogy a tárgyalások során érezte a bizalmat a klubvezetés részéről, az általános igazgatótól Maurizio Buscaglia edzőn át az elnökig mindenki jelezte, számítanak rá. Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a lehetőséget, plusz motivációt jelent, hogy meghatározó játékosként számolnak velem, arról nem is beszélve, hogy karrierem egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy bizonyítsam, egy igazi topbajnokságban is megállom a helyem. - fogalmazott Vojvoda, aki a legutóbbi idényben 17.5 pontot, 5.1 lepattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt a bajnokságban.

A Reggiana 2012 óta tagja az olasz élvonalnak, legjobb helyezését 2016-ban érte el, akkor ezüstérmet nyert, az utóbbi években a középmezőnyhöz tartozik, legutóbb 13. lett a 16 csapatos mezőnyben. A nemzetközi kupáknak is rendszeres szereplője a gárda, 2014-ben megnyerte a harmadik számú európai kupasorozatot, az EuroChallenge-et, tavaly pedig elődöntős volt az EuroCupban, ami másodvonalnak számít az Euroliga mögött.

Kapcsolódó írásaink

Studer Ágnes utolsó gyűrűje

ĀKosárlabda Európa-bajnokság. Volt esélye az utolsó öt percben a rendkívüli lelkierővel küzdő magyar válogatottnak a csodára, de a britek legjobb dobója, Temi Fagbenle ellen nem volt orvosság