Sport

A Barcelona ajánlatot tett a távozni vágyó Neymarért

Továbbra is kérdéses, hol kezdi meg a 2019/2020-as szezont a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, Neymar. A támadó állítólag közölte a párizsi klub vezetésével, hogy távozni szeretne, de a sportigazgató, Leonardo szerint ez nem lesz túl egyszerű.

A Barcelona ajánlatot tett a távozni vágyó Neymarért
Sok kérdés van még Neymar jövőjét illetően
Fotó: AFP/Anne-Christine POUJOULAT

A 27 éves focista egyértelműen máshol képzeli el a jövőjét, ugyanis nem jelent meg a PSG edzőtáborának kezdetén, és a csapat mai, Drezda elleni felkészülési mérkőzésén sincs keretben.

Neymar és a klub új sportigazgatója, a szintén brazil Leonardo állítólag hétfőn találkoztak először, s a játékos közölte, távozni akar. Elvileg a Barcelonához szeretne visszamenni és a spanyol AS szerint már meg is érkezett az első ajánlat. A katalánok Philippe Coutinhót, Ousmane Dembélét, valamint 40 millió eurót adnának Neymarért, ami elsőre elég korrektnek tűnik. A brazil Coutinhóért ugyanis tavaly januárban 120 millió eurót, a francia Dembéléért pedig 2017 nyarán 105 millió eurót fizetett a Barca, míg Neymart 222 millióért értékesítették két évvel ezelőtt.

A PSG tulajdonosa, a katari Nasser Al-Khelaifi korábban kijelentette, hogy csak egy megfelelő ajánlat esetén lenne hajlandó túladni Neymaron, azonban kérdés, hogy beéri-e két piacképes játékossal, vagy csakis pénzért adná el. Mindenesetre olyan fenyegető üzeneteket is küldött a brazil irányába, miszerint őt az sem érdekli, ha 2022-ig, vagyis a szerződése lejártáig egy percet sem játszik tétmérkőzésen.

A spanyol és a francia átigazolási piac csak szeptember elején zár, így könnyen lehet, hogy Neymar ügye még sokáig elhúzódik.

Kapcsolódó írásaink